Zondag: dweilen met kraan open, ooievaars en de mis gemist

As we speak zit ik in café Playerz op het Stratumseind. Het is hier letterlijk dweilen met de kraan open. Het is een beetje nat buiten, maar binnen gelukkig binnen ook, De kapellekes lopen van kroegje naar kroegje en maken veel geluid.

Vertrokken vanaf de Mert na de lunch kom ik onderweg allerlei clupkes tegen waar ik even mee klets en natuurlijk ben ik dan mijn eigen clupke snel kwijt. Bij de cd-presentatie van de Smarteez blijf ik even staan. Er is taart, beschuitjes en een echte ooievaar om de geboorte van de nieuwe cd ‘Kei lekker’ eet een beschuitje, sla een Jagermeister achterover (kei lekker werrum van binnen) en dweil weer verder.
Gelukkig zijn de Dora’s goed te herkennen en vind ik ze snel weer terug. Ook de man met de Pot Dr. Frank. (de pot is een meestal onhandig portemonneetje waar geld in zit waar het gehele clupke voor moet ‘lappen’).
In het café klinkt nu ‘Desiree’. Tsja, die gaat vertrekken; da’s wel echt een gemis voor Lampegat. Mijn Dora 1, de Hofdame van Rens en natuurlijk juffrouw Dees van de Talisman!
De mis heb ik helaas gemist, na een fijn fiske gisteravond heb ik me nog maar eens omgedraaid. Het was wel heel erg mooi heb ik gehoord. Volgend jaar weer een nieuwe kans!
(Inmiddels is het alweer 19.30 en zit ik bij de Mac te posten. Na een middag iedereen kwijtraken, teveel bier en een pita gyros houd ik het voor gezien en ga lekker mijn hondje uitlaten thuis).

Reageer, maar met respect.