Zomaar een vrijdag uit het leven van een Lampegatterinneke

Eerder verschenen op  Eindhoven Dichtbij 16 feb 2012. 

Keuzes, keuzes … Lampegat de gezelligste!

Wie denkt dat het carnaval in Lampegat pas losbarst na de optocht op zaterdag vergist zich behoorlijk. Ik persoonlijk heb alweer mijn vijfde feestje achter de rug en dan ben ik niet eens op alle pre-carnavalfeestjes geweest.

Dit jaar heb ik gekozen voor een ‘rustige’ start. Al twee weekenden ben ik samen op pad met andere Lampegatters. Ik noem even Lampegats Talent, het Hoane Boere Blaos Festijn, het Federatiebal, de Prinsreceptie met de nazit in het Stadspaviljoen… en gisteren dan het Voorval in Cafe Casino, georganiseerd door FemmeFare Vals Plat.

Het is best lastig om te kiezen uit al dat leuks dat Lampegat aan haar carnavalminnende inwoners biedt. Vaak hoor ik de vraag “waar moet ik zijn, waar is het te doen?” Natuurlijk maakt u uw eigen feestje zelf; samen met uw eigen clubke.

Als je het, net als ik, lastig vind om keuzes te maken, krijg je misschien wat inspiratie als ik vertel wat ik in ieder geval vandaag en morgen op mijn programma heb staan:

Donderdag:

 • ‘Ein Abend in Wien’ Concert Carnavalesk, Beursgebouw

Vrijdag:

 • In mijn eigen wijkje Stratum kinderoptocht van basisschool de Talisman rondom de weekmarkt.
 • Drie uurkes vurraf (als ik binnenkom, kijken of de sluiproute via de hotellobby weer werkt ;-))
 • Hopelijk in ’t bruine cafe van de Bolhoedjes een ontmoeting met de mannen van Te Moeilijk (bestaat dat nog?) Ben erg benieuwd wie de gouden kauwgombal 2012 krijgt.
 • Borrelen bij Bolle Boel daar kom ik hopelijk weer mijn Hoane vriendjes tegen. OM 16:30 wordt er een fustje bier weggegeven!!!
 • Up and Down feest bij cafe Wilhelmina (ga ik denk ik niet halen maar is gewoon een geweldig fijn initiatief om te vernoemen).
 • Portretgalerij van CV Wilhelmina io. Foto van 21e prins Bock dn Urste wordt dan bijgezet in de eregalerij der ouwe Bocken.
 • Biertank inspectie. Met z’n allen door de bierkelder van cafe Wilhelmina om de glimmende biertank te inspecteren en dan via de zijuitgang weer naar buiten. Hilarisch wil ik ook dit jaar niet missen.
 • Dweiltocht over Kleine Berg en diverse cafeetjes aandoen waar heerlijke kapellen spelen met als hoogtepunt cafe de Baron met optreden van Bloopers (leuk spul uit Dordt) en Luc Vaesen onze Lampegatse Troubadour.
 • Tussenstop ‘Amarettootje doen’ bij Sil van Mangiare.
 • Stukje doortrappen naar het Stadspaviljoen waar het Efkes oe toeter stemme’ in volle gang is en iedereen weer bij elkaar thuiskomt voordat we echt beginnen!
 • Naar huis… slapen of zo.

Wat er dus niet bijstaat, is het prachtige MusicalX van Lampegats Gemengd Mannenkoor. Omdat mijn vrijdag van tradities met leuke kleine momentjes aan elkaar hangt, weegt dat voor mij niet op tegen 1 lange zit (maar van horen zeggen zeer de moeite waard). Wie mij kent snapt dat direct!

De volgende dag op zaterdag staan we op tijd op, want de Stadsprins komt aan op het station. Die gaan we natuurlijk met zn allen ophalen! Als u wenst kunt u zelfs een gezamenlijk ontbijt nuttigen: het zogenaamde Staatsieontbijt, of als u echte incrowd bent, op het prinsenontbijt!

Ik zeg: Salaai, veel leut en tot snel!

I am a Lampegatterinneke and I know it

de vrijdag 2011:

Reageer, maar met respect.