Over vonkjes, vreugdevuur en grote fikken

  • 5D 

Welkom op deze website!

Geen site met tips voor pyromanen, wel voor mensen die houden van het heilig vuur dat in iedereen brandt.

Deze site gaat over vonkjes verspreiden, meedoen en participatie.

Hopelijk leidt het ooit tot een wereld waarbij er niet zoveel gedoe is over geld; papiertjes waarvan we hebben afgesproken dat het een bepaalde waarde heeft. Wat is die waarde eigenlijk? Als er niet genoeg is, wordt er bijgedrukt en met een druk op de knop verschijnt er digitaal een hoger getal, waar een land extra rente moet betalen. Bizar!

Helaas is het ook een tijd waarin mensen met minder toe moeten komen. Maar het begrip crisis is zeer relatief. Een moeder die haar huis uitgezet word omdat ze de huur niet kan betalen heeft hele andere problemen dan een gezin dat in stilte lijdt omdat ze niet op wintersport kunnen.

Door ongewenste werkeloosheid of chronische ziekzijn, kom je vaak in een andere financiele situatie. Dat is zeker wennen! Maar rijkdom zit ook in zoveel andere zaken. Natuurlijk; innerlijke rijkdom betaalt de huur niet, maar maakt ellende wel draaglijker.

Naast een veranderende financiele situatie is het ook zo, dat je meer vrije tijd hebt. Wat ga je daarmee doen, met die vrije tijd? Chips eten en tekenfilms kijken, Guitar Hero of Farmville op Facebook spelen, de hele dag zo creatief mogelijk uit je neus pulken?  Of zorg je ervoor dat je in contact blijft met de mensen en de stad om je heen en creeer je nieuwe kansen voor jezelf? Wat nog nog mooier is, ook voor anderen!

We zijn vaak echte concepten en ideeenmakers, houden van dromen, maar komt het ook uit je vingers? Heb je het lef om die dromen om te zetten naar daadkracht? Manifesteert de droom zich aan je?

We wonen in een prachtige stad waar veel te beleven is, als je het maar kunt vinden en vooral ook je zelf toelaat ervan te genieten! Je staat verstelt wat voor leuks er beschikbaar is, ook voor mensen zonder of met weinig geld.

Ellende en zorgen hebben is een mindset, je kunt niet continu met je problemen bezig zijn.  Het levert niets op en zorgt ervoor dat je je ellendiger gaat voelen. beter is je te richten op datgene wat er wel allemaal is en daar je voldoening uit zien te halen, dat is zo´n andere energie!

Doe mee aan het creeren van een groots vreugdevuur dat ontaardt in de grootste brand die er is, namelijk die van het heilig vuur !

Glinsteringen en veel inspiratie halen uit datgene waar je mee bezig  bent. Dat is wat wij doen en hopen jou daarin te inspireren.

Veel plezier met fikkie stoken!

Tags:

Reageer, maar met respect.