web 2.0 zegen of ?

Hartstikke leuk al dat getwitter, geblip, blippr, flickr, scrobbler en meer namen die wel op hippe drankjes lijken… maar deze zijn ook zeer verslavend!
ik dacht dat ik er helemaal vanaf zou zijn.. dat stomme internet gedoe… niks is minder waar… ik las ooit in the bright (magazine) dat online vriendschappen het laagst op de sociale ladder staan…
nu had ik bedacht dat ik bijvoorbeeld op hyves alleen maar mensen zou toelaten die ik in het echt (IRL) ook ken, maar hell als je bijna 44 bent dan ken je dus heel wat mensen… en echt contact mwah… ook niet echt dus… want van al die 227 mensen wie zou ik kunnen krabbelen om voor mij boodschappen te doen als ik ziek op bed lig?
information sharing, kijk daar geloof ik wel in.. aan de andere kant het is net als met vakbladen, je plaatst een redactioneel artikel vooral voor je concurrenten, kunnen ze mooi in je keuken kijken. Wat hyves en facebook betreft, exhibitionimse is algemeen volksgoed geworden en wie er een nog gaver en opwindender leven, gaat naar de leukste feestjes en wie heeft de meest interessante contacten (oh nee dat is bij linkedin)
misschien stop ik wel met ‘social networking’ en stap ik over op ‘business networking’ want dat is ook een hele digitale wereld op zich. je kunt zelfs solliciteren via twitter in 165 karakters, moet niet gekker worden dus!
het is in ieder geval goed verslavend en je word er kei neurotisch van… tweet tweet blip blip

Tags:

Reageer, maar met respect.