We zijn er klaar voor!

  • 5D 

Gisteren was het dan zover: de beëdiging van de nieuwe gemeenteraad. Beetje onrustig de dag doorgebracht. Ook kreeg ik de strikte instructie om die middag ‘in bad te gaan, lippenstift op te doen en iets leuks aan te trekken’.

Eten gekookt en met mijn liefke thuis gegeten. Mijn dochter kwam ons ophalen en zo zijn we naar het Stadhuis gegaan waar lieve vrienden, familie en mijn schoonouders wachtten.

Een gezellige, maar toch ook plechtige sfeer hing in het Stadhuis. De nieuwe raadsleden kregen een corsage opgespeld door de immer behulpzame mensen van de Griffie. De Raadzaal stroomde vol, stoelen werden bijgezet.

De burgemeester Rob van Gijzel hield een mooi en onderhoudend betoog over het raadswerk vol met facts en figures. Ook was er aandacht voor het thuisfront, veel afwezigheid en lange vergaderuren. Iedereen was goed voorbereid en gewaarschuwd waar ze aan begonnen.

Ik zat op een lekker plekje, op de hoek achter de nummer 3 van de fractie, met goed uitzicht naar de katheder, waarachter de burgemeester sprak.  (note: wel naar een ergo-voetenbankje vragen, anders wiebel ik alle vergaderingen met m’n voeten boven de grond)

De tekst werd uitgesproken door de burgemeester en de Griffie ging rond met de microfoon, de nieuwe raadsleden konden een belofte doen ‘dat verklaar en beloof ik’ of een eed ‘zo waarlijk helpe mij god almachtig’ en daarmee is de beëdiging als raadslid een feit!

Er zijn ontelbare foto’s gemaakt in het stadhuis, felicitaties en bloemen gekregen, heel veel handen geschud en er was een gezellige borrel. Ook het eerste persmomentje gehad met Studio040; iets aan mijn taalgebruik doen voor de camera, kan nog wel een mediatraining gebruiken. Interviews in 1 take oefenen ;-D

Wie waar gaat zitten in de raadszaal en wie wat gaat doen dat zal nog blijken de komende weken, maar het team heeft er ongelofelijk veel zin in! Wij zijn er klaar voor!

(van links naar rechts: Arnold Raaijmakers, Edith van Dijk, Yasin Torunoglu, Mieke Verhees, Hafid Bouteibi, Ward Overeem, Frank Depla, Ellen Schoumacher)

 

Reageer, maar met respect.