Voorpret in Lampegat

  • 5D 

Eerder verschenen op Eindhoven Dichtbij 16 feb 2012  http://www.dichtbij.nl/eindhoven/carnaval/artikel/2497646/voorpret-in-lampegat.aspx

 

LAMPEGAT – Voor sommigen van u begint carnaval pas over 2 weken. Is de carnavalsjeuk nog niet begonnen. Het kriebelt misschien een beetje, maar eigenlijk moet u er nog niet aan denken. Carnaval … 4 dagen plakkende lijven in een op en neer deinend café. Dansen op een plakkende vloer. Waar vrouwen, met uitgelopen mascara en een te diepe gerimpeld decolleté, en mannen, waar de frikandel speciaal nog in de snor hangt, elkaar gretig betasten.

Wat als ik u eens vertel over een carnaval dat ver weg is van dat alles. Vrolijke mensen, mooie carnavalspakken, saamhorigheid, genoeg ruimte om te bewegen, te dansen. Eindhovenaren onder elkaar die vier dagen lang met elkaar Lampegat zijn en feest vieren.

Ik praat u bij over leuke Lampegatse evenementjes waar u zeker naar toe wil! Gewoon; omdat dat ook kan.
En omdat ze aandacht verdienen, maar ssht  niet verder vertellen, het mag niet te druk en te gezellig worden. Ren naar de zolder of waar uw feest verkleed kist is, trek dat fijne jasje aan en ga mee…

Maar dan gaan we wel nu meteen beginnen met carnaval! Niet wachten tot de Stadsprins aankomt met de trein,  blauwbekken bij de optocht. Vandaag nog! Vanochtend is in het Stadspaviljoen (naast het Parktheater t/o v Doorne Kiosk) het Hoane Boere Bloas Festijn #HBBF begonnen en duurt zeker nog tot laat in de middag. Een niet te missen feestje, want organiserend CV d’Hoane bestaat 40 jaar!

Heeft u vandaag al andere plannen? Jammer, want morgen schrijf ik vast en zeker ‘had u bij moeten zijn!’
Geen nood, volg dit blog voor meer tips:
“De 10”
– Beste carnavalskroegen
– Leukste Lampegats Feestjes
– Lampegatse tradities
– Kapellekes
etc.

Wij zijn zaterdag al begonnen… voorpret van de bovenste plank in cafe Bolle Boel aan het Stationsplein. De allereerste ‘Lampegats Talent, de crisis editie’ was een mooi feestje om mee te beginnen. Een review daarover volgt.

Ik daag u uit: gaat u mee? Samen op stap?  Samen voorpret beleven? De carnavalsjeuk eens goed krabben? Ik zie u aan de bar, achter de bar, naast de bar …. maar liever natuurlijk op de dansvloer! Tot straks!

U herkent mij aan mijn hoed!

Reageer, maar met respect.