Wat je met crowdsourcen neer kan zetten #twedding

  • 5D 


Toen ik een paar maanden geleden hoorde van Twedding, een volledig eerste gecrowdsourcde bruiloft. Vond ik dat direct zo’n fantastisch idee, een liefdesfeest waar tweeps belangeloos aan mee werken, dat ik onmiddellijk dacht “daar wil ik bij zijn!”. Wat kan ik daar aan bijdragen? Ik heb een massagepraktijk gehad, een relaxmassage ter voorbereiding van je huwelijksdag leek me een mooi gebaar, want als er iets stressvol kan zijn, dan is het wel een bruiloft organiseren!

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en nadert de grote dag van Jannetta en Rene.  De meebouwers hebben allemaal bedrijven, dat was lastig voor mij als individu, want hoe zou ik mijzelf kunnen promoten?  In Eindhoven ben ik een betrokken burger waarbij sociale cohesie, verbinden, sociaal kapitaal en ruilen steeds terugkomen in de dingen waar ik vaak als vrijwilliger of in denk tanks aan meewerk. In dat kader zal ik dan ook meedoen aan Twedding. Een prachtig voorbeeld hoe je door te delen van talenten iets moois kunt neerzetten!

Daarnaast ben ik ook een grote fan van de liefde, want laten we dat niet vergeten in de twedding (social) media maalstroom, het is en blijft een bruiloft. De ultieme vorm om de liefde te vieren met als hoogtepunt de belofte om veel met elkaar te delen en te verbinden met hart en ziel!

Update
Afgelopen maandag 18 oktober, twee dagen voor Twedding, ben ik naar Zeist afgereisd en ontmoette daar twee hele lieve en inspirerende mensen “het #Twedding Bruidspaar”. Janette Dorsman en Rene Hoksbergen. Openhartige verhalen over de hectiek en verrassingen van de afgelopen maanden bij de koffie. Over het idee achter twitter we zijn het roerend met elkaar eens, twitter gaat over delen van kennis, iets over hebben voor je medemens, halen en brengen, maar zeker ook ontmoeten, van online naar offline… verbinden dus in de ruimste zin van het woord.

Om iets terug te geven aan de twitter community is het feest ’s avonds voor iedereen! En een mooi feest word het vast en zeker met 35 artiesten en 200 vrijwilligers! Alles kun je live streaming volgen via twitter.tv Aldith Hunkar verzorgt de presentatie. De opbrengst van een webshop waar sponsoren wederom ‘om niet’ producten ter beschikking stellen gaat naar Pink Ribbon (evenals de drankomzet).

Ik heb ze allebei een heerlijke ontspannende massage gegeven waarbij we ook aromatherapie bij hebben gebruikt. Dat geeft een nog diepere werking van de massage. De energie van de olie word de intentie van de massage.
De olie is – hoe kan het ook anders – heel toepasselijk gemixt. Janetta en Rene hebben zelf intuïtief de olie gekozen Kamfer ‘open je ogen en zie! ‘  en Patchouli “geef je over er is niets mooiers’ daar heb ik zelf Roos aan toegevoegd de ultieme liefdes olie !

In deze relaxmodus kunnen ze de laatste voorbereidingen wel aan.

Morgen is de grote dag, dan ga ik dit prachtig feest mee vieren. De bruid heeft prachtige schoenen gekregen, maar met een krap maatje zal ze wel pijn aan haar voeten krijgen dan is een voetmassage zeer welkom. Rondom het diner geef ik dan nog wat korte stoelmassages aan de daggasten. Dat kunnen ze best gebruiken, wat verkwikking en extra energie op zo’n lange dag met veel spanning en gezelligheid !

Nu is dit allemaal heel erg  2.0 en social media, gecrowdsourcd en gecrowdfund dat klinkt zo abacadabra voor wie niet bezig is met social media. Maar de principe gedachte van ruilen en iets aanbieden, zonder dat er geld mee gemoeid  is en blijft een prachtige gedachte en is realistisch. Probeer het eens in je eigen omgeving. Als iemand iets heeft wat jij heel graag zou willen, stel dan de vraag “heb ik iets waar jij heel blij van wordt?” Wie weet ontstaat er dan wel een ruil. Een win win situatie waar iedereen beter van wordt.

Wat ik zelf hier aan overhoud, het was een hartverwarmende avond zo gezellig thuis bij Janetta en Rene, ik liet 2 blije mensen nog blijer achter na de massage. Dat was kadootje 1, aanwezig zijn bij een mooi emotioneel moment van 2 soulmates wanneer de geloftes worden uitgesproken is kadootje 2 en morgen een superknalfeest dat is kadootje 3.  #Ikhoudervan

@elluhzelluf aka @5Dconcepts

Reageer, maar met respect.