Trotse ouders bij de Lichtstadnarren

  • 5D 

Hee een bekend buurtje! We rijden de autowijk in, hier zit ook Dansschool Hennesen, dat ken ik nog wel van vroeger. Niet dat ik er ooit gedanst heb, maar ben wel eens wezen kijken bij het afdansen van een van mijn nichtjes.

Een mooie zaal waar goed carnaval wordt gevierd, het is hier goed geregeld dat zie je direct. Terwijl er op het podium een onderonsje is tussen de Prinsen loop ik door de zaal en ga even buurten bij een statafel. Een aardige mevrouw vertelt over de vereniging dat het er gezellig en knus is en dat er een ‘ons kent ons’ sfeertje heerst; 9 van de 10 leden kennen elkaar. Het zijn zeker geen gelegenheidsvrienden want het hele jaar door is er wel iets te doen: oud papier ophalen, kar bouwen, vergaderingen over carnaval, maar ook om leuke uitjes te regelen. Er wordt ook volop aan marketing gedaan: er is een website, flyers en programmaboekjes worden verspreid en advertenties geplaatst. Het is een actief clupke.  
Tijdens carnaval zijn er 2 zalen, elke avond is er naast de DJ ook een band of een live optreden. Op zondagmiddag is het kindercarnaval, 400 kinderen en 600 ouders hebben zich prima vermaakt! Buiten staat er een draaimolentje en binnen zijn er diverse speciale kinderactiviteiten. Het horecapersoneel is goed geïnstrueerd, er wordt geen alcohol geschonken aan de jeugd, daar letten ze goed op. Dat is een pluspunt voor de ouders, maar de jeugd denkt daar te vaak anders over en trekt toch naar de binnenstad waar je makkelijker aan een biertje kan komen. Jammer.  
De aardige mevrouw die het allemaal vertelt blijkt Karin Smits te zijn, de mama van de Prins. Een echte Lampegatterinneke, als kind van 4 zat ze al bij de Hobbelende Geit in Stratum en later bij de Blauwbuiken in Gestel.
Voor haar zoon Prins Daimond (Ton Smits) komt een droom uit, samen met zijn beste maat Roy, vriendin Patricia en zus Tamara vormen zij het Prinselijk Gevolg. Karin is met recht een supertrotse mama!  
Oh ja, de hofnaaister bij de Lichtstadnarren is de mama van Anita, dat is dan weer een trotse dochter!

Reageer, maar met respect.