Oke, gaan we er dan nu echt voor deze keer?

  • 5D 

Deze keer geen stelling, maar even de bottleneck in ogenschouw nemen van elke webmeesteres. Het bijhouden van de weblog en websites en meer van dat soort gedoe waaruit je hang naar onsterfelijkheid blijkt…

HHIII gaaf denk je in eerste instantie, zo’n weblog, hup de nummers van de creditcard over het net heen gestuurd en dan mag je een reclameloze weblog runnen.

De weblog, een fenomeen dat al wat langer bestaat en door hippe grachtengordel cybergoeroe’s geintroduceerd in Nederland.

Ik dacht aanvankelijk dat dit het alternatief zou worden voor kladblokken, mooie schriften, multomappen, kartonnetjes, gele briefjes, nou ja alles waar je je gedachtes en ideeen op kwijt kunt.

De weblog past bij deze nieuwe wereld en wie typt er tegenwoordig nou niet sneller dan dat ie met de ouderwetse, maar veel persoonlijkere vulpen, krullerige liefdesbrieven kan schrijven? En met de spellingcheck zelfs redelijk foutloos! (dat zit dus niet in een weblog editor-dan weet je dat vast)

Vroegah…Pielen in bed bij een zwak bedlampje om je laatste gedachtes neer te pennen. Je pen die het niet meer deed, omdat je alsmaar op z’n kop zat te schrijven. De volgende ochtend kon je aan het handschrift zien hoe dronken je was voordat je ging slapen na een zware nacht stappen… en eventu

Ach zucht … mooi was dat die dagboeken-tijd. Toen had je nog de mogelijkheid

symbolisch je verderfelijke vroege jeugd te verbranden (heb ik nu nog spijt van!) een boompje er op planten en hopen dat vanaf dat moment alles zal veranderen…. Nu rest er alleen nog de delete knop.

Maar ik ben er blij mee hoor! Een machtig medium, dat internet. Je boodschap razendsnel over de wereld heen sturen. Zelfs als je onderweg bent. In Barcelona, Rome of Parijs, naast het zoeken naar een leuk restaurantje, blijf je op zoek naar een fijn internetcafe. (wat ben ik erg eigenlijk, nu ik dit lees/schrijf) en als je je Palmpje er nog bij hebt, met een infrarood of Bluetooth mobieltje dan ben je altijd online en hoef je je nooit te vervelen. Zo houdt je de vierkante vorm van je ogen helemaal in vorm.

Maar ja, in elke communicatieles krijg je te horen dat internet en digitale documenten wel leuk zijn, maar dat je altijd nog een medium nodig hebt: een groot apparaat dat al die nullen en enen kan vertalen tot mooie plaatjes, lieve woorden of gewoon een saaie spreadsheet.

Jawel de computer! en hiep hoi, sinds kort ook de handhelds. Maar ja daarvan gaan de batterijen ook een keer op… als ik in het park zit kan ik een tijdschrift in m’n tas steken en die doet het nog steeds als ik die een half jaar later wil lezen, zonder de adapter in het lichtnet te steken! Idem dito voor de pen/potlood en stukje papier.

Mischien dat diezelfde liefde voor het blanke vel papier en een echte goede vulpen mij ertoe heeft verleid te vallen voor het digitale papier, het beeldscherm!

Maar ja je moet wel wat te vertellen hebben, maar wat wil je ermee, wil je de mensen laten nadenken, ben je een exhibitionist, zoek je bevestiging of denk je werkelijk dat er iemand op je wijze woorden zit te wachten? Ik weet het niet, ik weet wel dat het een leuke expressievorm is om inderdaad je gedachtes uit te dragen.

Ook leer je er een hoop van, het dwingt je tot nadenken en al formulerend kom je aan je eigen denken toe. Doorbreek je je gedachtenpatronen en word er van alles een stuk helderder voor je.

Ook op technisch vlak valt er wat te halen, ik heb er nooit voor gestudeerd, maar puur uit mijn bovenmatige interesse en behoefte tot communicatie kan ik mijn opgedane kennis nu ook in mijn werk toepassen.

Wat ik helemaal vergeten te vertellen ben is dat ik mijn partner 3 en een half jaar geleden via internet heb leren kennen, dus ook op het amoureuze vlak valt er heel wat te halen in cyberspace! Je moet het internet-daten wel heel erg goed aanpakken, misschien kunnen we het daar een ander keertje over hebben…

Gatverdamme wat zit ik er weer omheen te draaien, wat ik dus wil zeggen, ik doe nog een poging om mijn weblog eens bij te houden. Misschien helpt het om het te integreren in de carnavalswebsite? Allez, we gaan het gewoon proberen; en misschien ga ik er dan deze keer echt voor!

Mijn weblog streven? De weblog van Luna die vind ik helemaal super, een wijf met ballen die ook nog eens van Hello Kitty houdt! Wel wat neurotisch, ietwat hyper, maar geweldig leuk om te lezen! de site zelf heeft een leuk gastenboek, webcam faciliteiten, damm jealous ben ik daarop! kijk zelf maar eens: MAANISCH de weblog van LUNA www.maanisch.com

Reageer, maar met respect.