moet je perse bier drinken met carnaval?

  • 5D 

2 chocomel, 1 bruine boterhaam met oude kaas, mmm en verder niks… tot nu toe

Damn wat was het weer laat gisterenavond of moet ik zeggen… vanochtend? Maar de Carnavalssite staat weer als een rots. Op dit moment vooral veel tekst, dat ik nog moet opleuken met leuke plaatjes en fotookes.
De Dora’s hebben dit jaar veel input gegeven dat mag gezegd worden! Zelfs een autobio en historie. Ook mijn vriendje Hans heeft zijn bijdrage geleverd, hoe het nu is met zo’n sloddervos en carnavals-idioot als ik samen te wonen.
Het is een fijn clubje wilde vrouwen dat gaat voor menselijke warmte en diepgang met slappe zwets. Een heerlijke combinatie, dat erg ontspannend werkt. Misschien denken andere Carnavalvierders wel “wat een klef stel” maar net zo als wij die carnavalsvierder maar een paar dagen per jaar zien, zien wij elkaar ook maar een paar dagen per jaar. Dat is het mooie van alles, je maakt geen onderdeel uit van elkaar dagelijks leven en daardoor kun je ook helemaal de diepte in met elkaar. Vandaar dat het soms lijkt alsof we geen ander gezelschap nodig hebben. We hebben afgesproken dit jaar ook wat meer met andere mensen om te gaan…
de stelling van vandaag: moet je perse bier drinken met carnaval? Ik persoonlijk vind van niet, tegen de tijd dat je 13 biertjes achterover hebt geslagen slaat je keel dicht en snak je naar een spaatje rood of blauw zoals je wilt. Maar hoe komt het dan dat iedereen denkt dat je graag bier lust? Er komt geen dienblad voorbij of hij staat vol met bier….
Waar zijn de wijntjes, de portjes en de spatjes gebleven? Op de vlucht? Smaken zij alleen maar bij de klanken van een politiek correct muziekje, moeilijke jazz, achterhaalde lounge of elevator music? Neen, tijdens de carnaval is alles gewoon nog te krijgen in de cafe’s alleen niet in de biertenten. Als je met een clubje bent van pakweg 10 mensen, ga dan maar eens in benevelde toestand onthouden wat iedereen drinkt: 2 spa rood, 1 cola, 4 bier, 1 rode port, 1 bacardi cola en 1 whisky cola of nee, doe toch maar een mailibu jus.
Daar word je toch gek van? 10 vingers opsteken dat hebben we al geleerd toen we nog geen drie waren, op dat niveau blijven je hersenen steken onder invloed van drank, komt dat even goed uit!
conclusie: als je maatjes dronken zijn, ga je inderdaad bier drinken, als je slim bent maak je vantevoren bestelbonnen voor de ober, dan hoef je er niet over na te denken, dat zou ook kunnen werken, ach wat de fok, dat proef je dan niet eens meer!

Reageer, maar met respect.