Les 4. De alternatieve Clupkes – de BorrelBel

De alternatieve Clupkes dat zijn van die Clupkes die spontaan ontstaan en lange tradities met elkaar kennen.

Ik probeer elke dag een Clupke te presenteren. Suggesties met goede verhalen en foto’s welkom via prinsesel@gmail.com

Ik begin met de Borrelbel, niet alleen omdat dat al jaren mijn carnavalsvriendjes zijn, maar vooral ivm. de Sta-tafelcompetitie. Hopelijk weer een nieuwe traditie.

Nu kun je op tijd knutselen aan je eigen rijk versierde sta-tafel (dat kan eigenlijk alles zijn, als je er maar je glaasje -bij voorkeur een portje- en bakje pinda’s op neer kan zetten). De Sta-tafelcompetitie vindt plaats op carnavalsdinsdag vanaf 14.00 uur rechts naast de Tent bij de draaimolen. Het kassahokje is de residentie van de Borrelbel.

Zoals ik al eerder schreef bij de introductie over clupkes is er geen echt doel. Zo ook bij de Borrelbel. Waar gagget um? Echt waar ik kan er niks zinnigs op zeggen.Een paar dingen weet ik wel, het gaat over taarten gooien, rode Port, een draaimolen, sjoelbakken bij de pizzeria (helaas die foto is van het pre-digitale tijdperk, dus kan ik niet met u delen), dak er af dinsdag (en dan bedoelen we ook echt het dak eraf-in diezelfde eerder genoemde pizzeria), sherry drinken in de lounge van de Fec bij Cocagne, het Kassahokje van Benny en Anita; de kleinste residentie ever!

Vroeger moest je eerst een taart vangen voordat je lid mocht worden. Wij zijn gehuld in regencape-jes ervoor gegaan. Gaat wel stinken al dat slagroom na een dag carnavallen! Tegenwoordig beheert Louis Martin ‘de lijst’ Zo wordt niemand vergeten als het om de nieuwe badge gaat. Er worden slechts 60 badges gemaakt en meer leden zijn er dan ook niet. Fijn dit jaar een opstrijk badge!

Eerst dacht ik aan een geheime genootschap, ik zag allerlei mensen met badges en ik dacht waar gaat dat over? Het blijken vrienden van de vrienden van de vrienden van de vrienden van de Borrelbel te zijn.

Carnavalsvrienden Ruud en Anton zijn de inspirators en oprichters van de Borrelbel.

Vorig jaar heeft iedereen kunnen genieten van Stadsprins Rudolfo die op zijn Borrelbels ‘Borrelbop’ heet. Anton is die lange adjudant die vorig jaar steeds kwijt was, of nee, zijn muts was steeds kwijt. In ieder geval, hoe een alternatieve Clupke zoals de Borrelbel est. 2002 van rebel echt establishment van het Lampegatse carnaval kan worden. Als je de tradities maar voortzet en uitbouwt.

Op de foto 1. Ruud als Pieleke (waarover later meer) onderdeel van de inlijving van Stadsprinsen bij de SOSP (Stichting Oud-StadsPrinsen)

Op de foto 2. mijn jas met Borrelbadges is er klaar voor! Een lieve vriendin heeft de badges voor mij vakkundig er op genaaid Ik zie nu ook dat ie mijn lieffie veel beter staat… Grrrr

PS. Deze blog is geschreven op een mini laptopje (das wennen die mini toetsjes) vanaf de Mert dankzij gratis Wifi bij de Mac, moest nu eenmaal een locatie zoeken voor tijdens de carnaval. Helaas is hier geen stopcontact, iemand nog andere suggesties?

Reageer, maar met respect.