Les 3: De veurschieters, meugelukmoakers, Deurdokkers, oftwel Sponsor Clupkes

  • 5D 

Geen Carnaval zonder sponsors! Geld kan ruilhandel zijn, maar met carnaval ook een onvoorwaardelijke gulle gift. Het is zo belangrijk is om het oeroude carnaval te blijven ontwikkelen, nieuwe ideeën tot werkelijkheid te laten komen.

Carnaval in Eindhoven komt steeds vaker voor op de agenda van carnavalsvierders uit andere steden en dorpen. (Net als koninginnedag overigens, Eindhoven is Amsterdam allang voorbij als het gaat om een leuke koninginnedag vieren). Best leuk toch als je stad als carnavalsstad wordt genoemd in hetzelfde rijtje als Maastricht of Den Bosch? Om al die unieke evenementen te kunnen organiseren is er nou eenmaal geld nodig.
Dit jaar kun je je heel makkelijk bij een nieuw clupke aansluiten namelijk die van de Deurdokkers. Krijg je meteen een mooie shawl in de goede kleuren. Wil je ook je huis tooien in die oranje blauw kleur koop dan een vlag inclusief een donatie voor de Carnavalsmis op zondagochtend.

Wil je het wat grootser aanpakken, word dan lid van Club 111, dan krijg je er twee leuke tradities bij op je carnavals agenda: het Bitteruurke op zaterdagmiddag na de optocht in het muziekcentrum (en recht bij voorverkoop kaartjes van leuke feestjes). Het Bierelfuurke op dinsdagochtend op de Mert, vlak voor de boerenbruiloft. Gastheer is dan een bierbrouwer die flink wat vaatjes slaat.

Ga je voor nog groter? Sluit je dan aan bij de Mille Fleurs, dan heb je in ieder geval het allerbeste plekje tijdens de optocht namelijk op het bordes van het Cocagne.

Ik ga al die andere sponsorClupkes hier niet opnoemen, stel je voor dat ik er een zou vergeten. Ze zijn allemaal even belangrijk!

Oh ja, vergeet ook niet de Micro-sponsoring niet: als je een kapel of leuke muziekmakers ziet, die met Cdtjes zwaaien, koop er dan eens een. Weer een win-win situatie, want dan heb jij een leuk muziekje thuis en zij kunnen een repetitieruimte bekostigen of een blaadje fris halen!

Op de foto de neie pekskes van de Dommelaers, maar die kosten wel meer dan 1 cdtje ;-)

>> Morgen les 4: de alternatieve Clupkes

Reageer, maar met respect.