Kan niet zeggen dat ik stilgezeten heb…

Een nieuw begin

Ongeveer vier jaar geleden nam ik na 20 jr afscheid bij een werkgever om zelf te ondernemen. Risicovol? Ik werkte al gedeeltelijk voor mijzelf en wilde mijn activiteiten serieus uitbreiden en 100% voor mijn eigen bedrijf 5Dconcepts gaan. Het was 2009, de crisis was nog niet in zicht. Ik had een goed netwerk in de branche waar ik werkzaam was en met een goed businessplan in de zak ging ik hoopvol mijn nieuwe toekomst tegemoet.

Waarom het anders verliep

Helaas verliep dat wat anders dan ik zelf had bedacht. Ik had nog wat last van een verwaarloosde burn-out en die wilde ik tot op de bodem eens onderzoeken, waarom mij dat voor de vierde! keer in mijn leven kon gebeuren. Uiteindelijk na een gedegen onderzoek, kreeg ik een adhd diagnose van PsyQ. Aangezien ik nog in mijn sabbatical maanden zat die eigenlijk bedoeld waren voor een mooie reis, ging ik vol in het behandeltraject. Praten en pillen dus. De pillen pakten niet goed uit bij mij en in januari 2010 ben ik op advies van het UWV de ziektewet ingegaan. Ik ging de onhandigheden te lijf waar ik mijn hele leven al last van had, de kwartjes vielen, maar het was een moeizaam proces, drie stappen vooruit en vaak twee achteruit. En heel erg veel gedoe met medicatie. Uiteindelijk bewust besloten geen medicatie te nemen, maar op karakter en bewustzijn opnieuw leren omgaan met mijn ‘nieuwe ik’.

Na de maximale periode van 2 jr in de ziektewet, werd ik gedeeltelijk afgekeurd. En dat doet wel iets met je, met je zelfvertrouwen vooral. Ook op professioneel gebied. Daarom ga ik steeds uitdagingen aan, om mijzelf opnieuw te leren kennen, mijn grenzen in werk te verkennen. Dat gaat soms goed, maar soms heb je dan echt last van jezelf. Met afgelopen herfst als dieptepunt, te ambiteus, te streng voor mijzelf moet ik weer een stap terug doen. Maar ik geef niet op en doe de dingen waarvan ik denk dat ik daar goed in ben. Vaak confronterend, maar altijd lerend over mijzelf.

Veel energie

Toch kan ik niet zeggen dat ik de afgelopen vier jaar heb stilgezeten… in plaats van thuis te zitten kon ik mij beter nuttig maken voor de samenleving. Adhd geeft ook veel talent, veel mensen denken vaak aan de negatieve kant, maar als generalist, alleskunner of multitalent kun je bergen verzetten! Ik ben geen pleiter voor adhd, er zjn veel mensen zoals ik, maar het maakt mij wel tot wie ik ben, met alles wat er bij hoort. Wie het nog niet wist, weet nu waar mijn tomeloze energie en mijn ongrenzelijkheid vandaan komt.

Energie die ik graag besteed aan zinvolle en nuttige zaken. De afgelopen jaren heb ik mij als vrijwilliger ingezet voor allerlei projecten in en rondom Eindhoven. Dat geeft veel voldoening als je samen met anderen iets neerzet! Meestal deed ik dan iets met communicatie, concept-ontwikkeling, opzetten van online samenwerken, organiseren van een evenement, social media of … en helemaal iets anders: vrijwilligers verwennen met lekkere hapjes als ik de Crewcatering verzorgde op een evenement.

En nu?

Als een project is afgesloten neem je afscheid van de doeners die achter zo’n project of evenement zitten en maak je weer nieuwe verbindingen in een volgend project. Daar zit ik nu midden in. Loslaten en wennen aan nieuwe rollen.

Focus komende tijd zijn het werk dat ik voor Humanitas doe als coördinator van een pilot project over jongeren en geld vs talenten en als communicatie teamlid van de Roze Zaterdag die in 2014 naar Eindhoven komt. Twee grote projecten waar veel tijd in gaat steken.

Ook wil ik de horeca (een oude liefde) opnieuw ontdekken, dus ga ik twee keer in de week aan de slag bij een mooi sociaal project én horecabedrijf st. Robin Hood. Op donderdag en vrijdag ga ik ‘de lunch meedraaien’ . Heel veel zin in: lekker met m’n handen bezig zijn, mensen welkom laten voelen en zien genieten van lekker eten.

De schoorsteen

Maar dit alles laat nog steeds mijn schoorsteen niet roken! Dus ben nog steeds zoekende naar een leuke baan of opdrachten die in dienstverband kunnen worden uitgevoerd. Belangrijk is dat het bij mij past! (Note. halverwege de maand Juli wacht de Bijstand op mij en dat wil ik echt niet! Ook loopt mijn IRO traject af, helaas zonder gewenst resultaat)

Communicatie, organiseren, events, mensen, sociaal en maatschappelijk betrokken, geen 9 tot 5, creatieve omgeving.

Check mijn CV op Scribd of mijn Linkedin profiel.

Projecten

 • St Robin Hood
  Begint op 28 maart 2013
  de Eetalage Lunchroom
  vrijwilliger
 • Roze Zaterdag Eindhoven 2014
  maart 2013 tot op heden
  lid communicatieteam
 • Jongerenproject voor Humanitas
  september 2012 tot op heden
  conceptontwikkeling, coördinator en adviseur
 • World=U team Eindhoven jongerenproject
  september 2012 tot op heden
  Eindhovens team ‘Be the Chainge’ begeleiden met een online platform, social media, continuproces
 • Buurtwebsite Bloemenbuurtzuid
  september 2012 tot op heden
  Bewoners begeleiden naar een online platform, continuproces
 • Eindhoven veilt Kunst
  september 2011 tot december 2011
  projectondersteuning
 • Social Media Club Eindhoven #SMC040
  oktober 2011 tot op heden
  mede-organisator, inschrijvingen, website, locatie scout
 • StrpFest Art & Technology
  november 2010 tot op heden
  crewcatering 2010/ crewcatering 2011/ crewcatering 2013
 • #040BYOpicknick een spontane picknick
  augustus 2010 tot op heden
  volgens het ‘closed wallet’ concept – delen en ruilen, verbinding maken |
  initiator en organisatie augustus 2010/ juni 2011/ juni2012
 • Eindhoven in Dialoog
  juni 2010 tot op heden communicatie, gespreksbegeleider, organisatie logistiek, Eventbrite
 • Stoere Vrouwen regiment Eindhoven
  januari 2011 tot februari 2013
  Stoere Secretaris / aanjager
 • #BYOxmasDinner gecrowdsourced kerstdiner
  In december 2011
 • KoffieHuis Vredesplein
  september 2010 tot december 2011
  communicatie/ buurvrouw/ pc internetles voor ouderen
 • st. Armoedegezant
  mei 2010 tot december 2011
  ervaringsdeskundige | creatieve denksessies | inspirator | sparringmaatje bij communicatievraagstukken
 • Social Media Day 040
  In juni 2011
  #BYOdinner een gecrowdsourced diner voor 100+ personen | crowdsourcing van middelen voor event
 • Flux-S Kunstenfestival
  november 2010 tot mei 2011
  social media 2011 en crewcatering 2010/ 2011
 • conSRt benefietconcert tbv Serious Request 2010
  november 2010 tot december 2010
  initiator en organisatie 2010 – website
 • Open Innovatie Festival 040
  augustus 2010 tot november 201
  0organisatie #gratisantwoord 2010
 • StedenEstafette manifestatie
  mei 2010 tot juni 2010
  in kader van Jaar van Armoede en sociale uitsluiting |
  concept en organisatie

4 reacties op “Kan niet zeggen dat ik stilgezeten heb…”

 1. Je bent een warm betrokken mens, ijzersterk in mensen verbinden en een communicatietalent. Wie jou niet aanneemt mist heel veel! Succes Ellen.

Reageer, maar met respect.