Het Prinsenontbijt op dinsdagochtend

Het is een traditie geworden sinds Stadsprins Jan Veeke een minuut stilte vroeg voor een konijntje dat hij per ongeluk naar het hiernamaals stuurde op de snelweg. Dat vonden een paar carnavalsvierders zo’n sneu verhaal dat ze de prins probeerden bij het ontbijt op te beuren met de rencarnatie van een springlevend konijntje.

Sindsdien wordt de Stadsprins op dinsdagochtend verrast met een ontbijtje, vooral ook om hem te ondersteunen bij de laatste loodjes van de laatste dag zogezegd. Ruim voor de carnaval krijgt de prins een telefoontje met de vraag waar kunnen we je voor wakker maken. De keuze is heel divers, van oesters, hamburgers, hazepeper tot tapas dit jaar. Ik weet niet hoe een knoflookgarnaal smaakt in de ochtend, maar als ik 9.00 uur haal, mag ik erbij zijn morgen.

Als het een echt leuke prins is zit er nog een leuk uitje aan vast en krijgt hij een badge voor op z’n jas. U begrijpt het al, waar gaggut um? Ook dit Prinsenontbijt gaat echt nergens um. Maar is wel weer een leuke traditie en Carnaval draait nou eenmaal om tradities.

Reageer, maar met respect.