Gevoelswarmte Lampegat maakt alles goed

Het was koud,maar de gevoelswarmte van Lampegat maakt alles goed!

Helaas, de Tentmeester was niet op de hoogte van die andere ubercoole bloglocatie, namelijk de Tent op de Mert. Morgen komt het vast en zeker goed, Na de Carnavalsmis in de Catharina kerk gaan we in de Tent brunchen. Wie de kerk niet in kan of een vrijwilliger is en druk met koffie zetten en eitjes koken kan toch meegenieten. In de Tent wordt de mis live uitgezonden. Ja, Eindhoven leadng in Technology – ook tijdens Carnaval.

Anyhow, ik zit nu in cafe de Hoogste Tijd. Daar is altijd een lijntje open! en wat leuk, de toegangscode is mijn lievelingssoep. Geen toeval zeg maar!

Het was een genoeglijke middag, Onverwachte ontoetingen met mensen met leuke verhalen. Vandaag was carnaval zoals carnaval moet zijn, overal klinkt muziek, ook op de meest rare plaatsen, zomaar ergens in de Heuvelgalerie bij de terrasjes wordt een spontaan foxtrotje gedanst. Vage gesprekken over onderwerpen die er echt niet toe doen. Sigaretten gedeeld met onbekenden. Heupflesjes leeggeschud om te warmen aan wat sterkers. Koude is net als regen of een te hete zomerdag, het verbroedert zondermeer. De gevoelswarmte van Lampegat was optimaal!

Na het Bitteruurke in het muziekcentrum, wilde ik nog even een kijkje nemen bij het kindercarnaval… maar dat evenement was ik misgelopen. Vanavond is het gabberen tijdens Hakkuhgat zegt een van de opruimers van de Dynamo. Mmm dat laat ik toch maar aan mij voorbijgaan.

Ik ga lekker een hapje eten met mijn lieffie die ook aangekomen is, bij het vertrouwde adresje waar ik altijd ging eten met de Dora’s en al dat roze spul wat eromheen ging. Als setje daar gaan eten is toch anders dan met 13 man. Ik kom nog een andere Lampegatse Twitteraar tegen en voorkom dat ie zijn Iphone vergeet. Mijn karma is weer gered voor vandaag.

We lopen daarna richting Markt en ik weet nu weer waarom ik met mijn 1,50 m. niet zo happig ben op het avond programma en kroegen carnaval. Wat is het druk overal, een goed teken. De jeugd neemt de nacht over. Iedereen heeft het naar z’n zin en zo hoort het ook.

Zo! en nu ga ik ook dansen!

Reageer, maar met respect.