gastblogpost: Roze is stoer

  • 5D 

Gisteren kondigde ik het al aan, op stap met het vrijgezellenfeest van het boerenbruidspaar.

Voordat ik mij aansluit bij de boerinnen ga ik eerst naar de bio tapasavond van de Stoere Vrouwen regiment Eindhoven. Ik ga op weg naar Iris de regimentsleider. In mijn fietsmandje de zelfgemaakte falafel met killerknoflookdip. Lekker eten met andere Stoere Vrouwen. We praten over organisch katoen, eten zonder E-nrs, minimalistisch en zelfvoorzienend leven. Alle aanwezige vrouwen voelen zich verwant aan eerlijk winkelen, duurzaam, behoud van natuur, mens en dier. We maken plannen om het anders te doen, anders te denken, anders te shoppen en Roxane vertelt hoe je ‘anders’ cupcakes kunt bakken. Bio is zo gek nog niet!

Er worden groene overalls gepast met stoere roze (boeren)baretten. Ik krijg een mooie roze baret. Wat aardig en wat komt dat goed uit met de roze dinsdag in het vooruitzicht!

Thuis trek ik snel mijn ‘minimaal verkleed’ roze colbert aan, een zwarte boerinnenshawl en de roze baret. Het speldje van de boerenbruiloft op mijn revers en ik kan op pad!

De boeren en boerinnen gaan helemaal los in de Pecheur een van de oudste en bekendste homobars van Eindhoven. Het is enorm druk en er hangt een positieve gezellige vibe. Iedereen ziet er sjiek uit zoals we dat gewend zijn van de bruiloftsgasten. De boerinnen met prachtige poffers, bontjes, skonne zwarte kleedjes. En de boeren? Die voelen zich hier prima op hun plek. Dansen als dollen op typische gay-hits. Moet niet gekker worden! Echt dit had u mee willen maken. Boer vindt Boer. We zijn het met elkaar eens, dit is wel heel bijzonder, ook al zijn we het er ook over eens dat het niet bijzonder zou moeten zijn. Charles van de Langerijt de voorzitter van gezelligheidsvereniging Effe Anders is er content mee en trots!

Het verloofd koppeltje heeft het ook goed naar de zin. De petten staan scheef, de Federatieshawl als cape omgeknoopt. Ik hoor een van de twee zeggen dat het z’n beste vrijgezellenfeest ooit is. ;-) Tja, dat kan ik me voorstellen met 130 dolle boeren en boerinnen op stap!

De Stadsprins Ben d’n Urste en zijn Gevolg is er ook in minimaal verkleed outfit. Jonguh wat kan die prins dansen. Zit wel goed deze carnaval. Ik raak in gesprek met zijn vrouw Christel die hofdame is. Alles is goed geregeld met de oppas want moeders komt in huis tijdens de carnaval. (ik hoop dat moeders weet dat het niet alleen bij de carnaval zal blijven – want het is een druk leven Stadsprins zijn). En natuurlijk mag ik wel mee met de bus. Ik ben gewoon van de familie! (cc Jan v Gorp)

We dansen nog een sirtaki en als Benny Nijman begint te zingen “een vrijgezel gaat nooit slapen….” Denk ik ‘tijd om naar huis te gaan!’

Het was een mooie en inspirerende avond! Alles was Effe Anders. En vooral ook erg roze. Toevallig een van mijn lievelingskleuren!

Reageer, maar met respect.