gastblogpost 6: Waar het te doen is… vandaag is het carnaval!

  • 5D 

Als fervente twitteraar, @ElluhZelluf, krijg ik rond deze tijd veel vragen over carnaval. Tweeps, zoals ze heten, denken dat ik verstand heb van carnaval. "EL waar moet ik naar toe met carnaval? Waar is het te doen?"

Lieve mensen. U moet daar heen gaan waar uw voeten u brengen! Waar uw oren u heen voeren. Waar de leuke mensen zijn. Waar u dat leuke piraatje of prinsesje kunt schalken. U gaat altijd de goede kant op… richting gezelligheid; richting bar. Gister vroeg iemand dat ook in de kroeg. Hallo? U bent al waar u wezen moet. Ik verbaas me erover steeds weer. Carnaval bent u zelf, het feestje maakt u zelf!

Maar als u denkt dat u een handje geholpen moet worden heb ik wel een paar suggesties:
De Mert, elke dag wat leuks. Stratumseind, altijd vers getapt biertje. Maar ook: kindercarnaval vanmiddag in cafe Berlage. Ouderwets Krabbedansen in Smalle Haven Thuis. Lampegats terror corps in Kitsch op Stratumseind. Om 16:00 uur #CarnavalsTweetup bij Publiek als u twittert. Zit u bij sponsorclubke Club111 dan is het straks borrelen in het muziekgebouw. Ook de moeite waard voor ouderwets carnaval: het nieuwe Feestpaleis cafe den Bolle op het Stationsplein, daar was gister de opening. Kei gezellig! Uitbater Wolfgang heeft ook een leuk programma voor u! Morgenochtend om 10.30 uur de carnavalsmis in de Catherien!

Ikzelf ga vandaag een keer ouderwets naar cafe Oud Eindhoven op het Stratumseind. Over tradities gesproken zeker al 40 jaar komt daar op carnavalszaterdag een familie bij elkaar. Ooms tantes, neefjes nichtjes, vriendjes en ander gezellig aanhang van de familie van Dommelen. Toen was er een tante Nel nu is nicht Brigitte de vrouw met de pot! Die houd precies in de gaten wie wat drinkt, wanneer je weer moet potten. Vingers opsteken voor gevorderden zeg maar. Voordat ik als prinses EL carnaval vierde maakt ik daar elk jaar mijn entree met mijn neie pekske. Ik ga er weer eens kijken, oude gezichten en nieuwe bekenden ontmoeten… Een oude traditie in ere herstellen.

Als u zelf op pad gaat, hou er dan alvast rekening mee dat u op uzelf bent aangewezen. Het komt namelijk vaak voor dat u uw clupke kwijt raakt. Veel plezier vandaag en we zien elkaar!

Oh ja. Gister sprak ik Emilio de Vlam, de man van de feesttent op de Mert. Hij wil mij nog steeds niet vertellen hoe vaak de biertank word bijgevuld. Wel hoe vaak de gastank voor de verwarming wordt bijgevuld. 4x Namelijk, u ziet het Lampegat laat u nergens in de kou staan. U bent overal welkom!

(Ben wel benieuwd of de banier uit de tent van de Stadsprins weer terecht is cc @Lampileaks)

Reageer, maar met respect.