Gastblog 9 : Stout doen en podiumcrashen

  • 5D 

Het betere tambourijnwerk; podiumcrashen bij Betty Blue

Carnaval is ook een beetje leuk stout doen. Geen ernstig foute dingen, maar gewoon een beetje ondeugend. Regels doorbreken, tegen protocollen aan trappen. Op plekken komen, waar je eigenlijk niet hoort te zijn. Iets ludieks ondernemen, iets wat niemand verwacht. Iets waarvan ze achteraf zeggen: "daar had u bij moeten zijn".
Vaak ontstaat de gelegenheid spontaan; door het moment ingegeven. Niet altijd ingegeven door drank, maar door spontaniteit en dadendrang!
Maar sommige stoute dingen vergen een goede voorbereiding. Ik weet zeker dat Hans de Vet vandaag boodschappen gaat doen voor zijn stoute actie, dat prinsenontbijt op dinsdag waar ik vorig jaar over schreef. Wie weet dat de vader van Edwin vd Weijdeven ook weer muntjes heeft gemaakt. dat was vroeger hun stout dingetje. TM2011.

Ik heb met carnaval als Prinses EL samen met haar Dora’s ook veel stoute dingen gedaan, gewoon omdat het leuk was. Omdat het eigenlijk niet mocht of tegen protocol indruiste. Kickuh in het hotel van de Stadsprins in de jacuzzi liggen (met kleren aan he). Op een gegeven moment krijg je privileges en dan is stout niet meer stout, maar gewoon. Een voorrecht zelfs. Saai dus. Dan ga je een ander format zoeken om weer stout te kunnen doen. Ik gooide na elf jaar mijn prinsesse cape af, om weer burger te worden. In de anonimiteit als ElluhZelluf kan ik weer heerlijk stout doen!

Naast een microfoon grijpen en er iets zinnigs in roepen, ben ik ook gek op ‘podiumcrashen’. Gister dus weer heerlijk mee staan tambourijnen in de Altstadt. Bij Betty Blue. Op het podium dan wel te verstaan. Ben benieuwd wat voor stouts ik ga vandaag ga doen!

ps. OPROEP: Ik sprak gister Gijs de Goede, die zoekt stoute mensen om samen wat nieuw pit te gooien in het Lampegatse Alternatief Clupkes circuit. Zo goed als alle alternatieve clupkes zijn inmiddels geadopteerd door het FEC, officieuze aangelegenheden geworden. Dus creatief en carnavallend Lampegat. Laat u horen!!!

Aanmelden kan bij mij: info[at]elluhzelluf.nl na de carnaval treffen we elkaar dan voor een goede brainstormsessie !

‘Brabant’ live vanuit cafe Altstadt op zondagmiddag

Reageer, maar met respect.