gastblog 8: Gas erop, backstage in de tent en les in flirten!

  • 5D 

Maximaal 300-350 woorden mag een gastblog zijn. Ik heb zulke leuke avonturen beleefd gister, dat gaat niet lukken dus he!

Pirateskatje, Indiaantje op te paard, die holzhackerbum B5rbelmadel, grusse aus Tirol Peter, japanese girl, Suske & Wiske, Sleazy Sherlock, da Pimp, Bee & Bear, ome Willum, Matroosje020, Johnny Lion, nog een Peter uit Tirol en ik, zei ElluhZelluf staan opeengepakt in cafe de Kram.
Het is inderdaad bier bier bier bier bier bier bier en af en toe slokje Jagermeister. Veel hossa hossa en powerpolka uit de boxen. Ik krijg een natte klets bier in mijn decolettee. We lachen veel, weten alleen niet waarom, vooral om de mislukte foto’s waarschijnlijk. (toch ben ik vandaag zeker al dertig keer getagged op Facebook-ja ook op die mislukte foto’s!) We dansen op carnavalsklassiekers uit Grease, by the dashboard light; enfin u heeft er wel een beeld bij denk ik.

Gezelliger dan bij de Kram wordt het niet, we doen nog een poging in twee andere kroegen. We geven het op bij Krabbedansen (te druk) en uiteindelijk belanden we in Feestpaleis de Tent. Onderweg er naar toe werd ik nog gehuldigd met een blauwe emmer door 3xM marcel marco maurice Ik kreeg er een stickertegeltje bij, maar die ben ik alweer kwijt iets over eerder drinken dan eten. Echt zoo leuk weer. Uiteraard was ik mijn vriendjes kwijt, we staan rechts bij het podium. Ja ik ook!

Maar dan komt Rene Schuurmans op, we zijn precies op tijd. Ik sta lekker vooraan, wil wat foto’s schieten maar dat mag niet. Echt; die perskaart van de FEC ge hed er niks aan. Gelukkig ken ik Johan Plateijn, we hebben ooit samengewerkt aan de StedenEstafette ivm Jaar van de Armoede. Hij is de met ca. 900 foto’s per carbavalsdag met recht de hoffotograaf van de FEC. Hij schiet briljante plaatjes vanaf het podium met mijn aaifoon! Ik ga nog even backstage en krijg een koud biertje uit de Tent koelkast hahaha. We kijken samen wat foto’s van de optocht op zijn laptop. Gezelligheid dus. Een dikke knuffel en ElluhZelluf staat weer buiten.

Ik strijk neer op het terras van de snackbar waar ik drie brave huispapa’s tegenkom. Uit Geldrop, Waalre en Amsterdam (maar eigenlijk van hier) maar nu bij hummes bunkt. Ik vraag ze wat zij nou eigenlijk van carnaval vinden? "Dom bier drinken en mensen kijken." zeggen ze. Ik zie hier geen diepteinterview ontstaan en stap over op iets praktisch, flirten.
Ik krijg vakkundig les in flirten, " Het gaat om de knie, iemand in de ogen kijken, zachtjes in de knie knijpen en zeggen dat je die persoon echt, echt, maar dan ook echt, heel erg leuk vindt." Ik laat de schaafwond op mijn knie zien van mijn fietsval. Foute boel; een "major turn-off". Ze coachen me nog even in eetcafe Publiek, (040meatmarket40+) If you can’t make it there, you can’t make it anywhere. Nope.
Nou ja wel weer een nieuw twittervriendje erbij en hoogstens op 38 geschat. Ook mooi!

Ik ben nog tot in de late uurtjes doorgegaan en ben nog veel mooie mensen en mooie verhalen tegengekomen. Suus uit A’dam maar ooit uit Eindhoven (ziet er ook nog steeds verrekkus goed uit), Nathalie de zus van … , een halve zoo met wilde dieren uit Someren, een vrouwke die d’r visitekaartjes kwijt is, advocaat Moskoniets die een ghost twitteraccount heeft om misstanden op zijn middelbare school aan de kaak te stellen, Rene een echte bolhoedenman. Echt ik zeg het gewoon nog een keer “ Lampegat is de mens”.

Het was een heerlijke avond en nacht!
Nu moet ik opschieten! Ik word namelijk zo verwacht bij het podium van Altstadt waar Betty Blue optreedt. Ik geloof dat ik een paar nummerkes mee ga tambourijnen.

‘Brabant’ live opgenomen in cafe de Kram op zaterdagavond:

Reageer, maar met respect.