gastblog 7: Op vakantie in Lampegat

  • 5D 

Zaterdag is de eerste dag carnaval.
Oh man oh man. Het was vrijdag veel te gezellig in de Prins Hendrik en bij het Toeters stemmen. Ik had visioenen van mijzelf in een te groot bed met een ijszak op mijn hoofd. Als dit de toon gaat worden voor de carnaval… En we zijn nog niet eens echt begonnen. Ik besluit het rustig aan te doen! Geen stress, geen gedoe.

Ik heb gezien dat in kennelijke staat een blogje schrijven geen goed idee is. (zie blogpost op locatie vanuit the Little one bar.) Dus zaterdag voor het carnavallen eerst in fatsoenlijke taal mijn blogjes gepost. Ook had beloofd wat te doen voor een buurtbewoner die zijn 65e verjaardag binnenkort viert en dat moest echt eerst af!

Ik ben rijkelijk laat want mijn fietsband is lek. Dus deze carnaval alles lopend. Met hond, tambourijn, logeerspullen en laptop loop ik naar de stad vanuit Oud-Woensel waar ik woon. Ik heb een fijne residentie in de binnenstad geregeld; snel daar de hond droppen en hoppa: gas erop! Onderweg toch even kijken waar mijn ‘vriendjes’ zijn. Via twitter en foursquare vind ik ze al heel snel bij de tent. Hondje Enzo wordt stevig geknuffeld en na drie dikke kussen, een peuk, een slok bier wandelen we verder.

Ik loop door de Heuvelgalerie en hoor muziek. Er is warempel nog volk bij het Muziekgebouw. De borrel van Club 111 is nog in volle gang. De Dora’s zijn er natuurlijk ook, dit jaar met paarse pruiken. Vief heeft al een hoge hoed te pakken, de rest van de oud-stadsprinsen wil niet meer zo meewerken aan deze leuke traditie. Na drie kussen beloof ik dat ik snel terugkom! (tja dat is er dus niet meer van gekomen).

Eenmaal aangekomen op mijn logeeradres doe ik het te relaxt aan. Ik besluit de dag te laten voor wat het is en te gaan voor een ouderwetse avondploeg-gas-erop carnavalsavondje. Je weet dat dat consequenties gaat hebben voor de volgende ochtend. Geen carnavalsmis, zeer waarschijnlijk een vette kater. Laat uit je nest.

Maar wat heerlijk ook eigenlijk. In je eentje carnaval vieren zonder clupke is carnaval zonder verplichtingen. Je bent overal op tijd, niemand die op je wacht of je kwijt is. En als je een leuk clupke tegenkomt ben je meestal welkom om er samen een te vatten. Je kunt zo lang als je wil met iedereen op straat slap lopen zeveren. #ikhoudervan Het geeft me een gevoel van vrijheid. Lekkerrrr op vakantie in Lampegat.

ps. Ben al veel mensen tegengekomen die ook op vakantie waren in Lampegat. Die boeken volgend jaar vast en zeker weer bij!

Reageer, maar met respect.