gastblog 10: Import Brabo’s; ge het ut of ge het ut nie!

Wat was ik blij dat het luchtalarm om 12:00 uur vandaag afging. Wat een goede service om alle laatslapers tegelijk wakker te maken. Ik kon vannacht niet slapen, heb vannacht naar Dweilradio zitten luisteren en foto’s geupload voor mijn feestboek vriendjes. Het was weer zo’n fijne dag gisteren. Ik heb al eieren gebakken, snacks gebakken (is dat ook weer klaar voor vandaag), lekker buiten geweest met het hondje, in het zonnetje gelopen. Kreeg ook nog een ‘echt leuk’ twittertje. Mijn ochtend kan niet meer stuk. ;-)

Vandaag trekken we er weer op uit. Vandaag is het Pulle Vulle in het Pullman (voorheen Dorint Cocagne Sofitel) het Feestpaleis van de Bolhoedjes. Daar wil u bij zijn: kapellekes, optredens, muziek en veel leuke mensen. Het fijne van Pulle Vulle is dat je er zoveel bekenden tegenkomt. (en dat je voor 1 muntje een hele volle pul bier krijgt!)

Uiteraard gaan we ook het bolhoedje van dit jaar ophalen. Ik ben niet helemaal compleet met mijn bolhoedjes, maar ik heb mijn elfde aan de reeks gisteravond al mogen toevoegen.

Ik was gisteren in het Pullman met Harry Potter in NewKids style (koningcarnaval himself) en Pocahontas (import Brabo) en de sjieke mevrouw uit ’t Gooi (maar eigenlijk een reintegrerende Brabo).
Pocahontas is een stoere import Brabo. Ze was al voor de derde dag op rij op pad en vandaag gaat ze voor de vierde keer! Voor een meisje uit Barneveld vind ik dat heel erg goed. Ze host, danst, doet niet lastig als er iemand kwijt is, kan drie glazen bier tegelijk vasthouden, drinkt Jagermeister en tussendoor een frisje. Doorstaat de kriebelende pruik. Nog belangrijker: ze kan heel verdienstelijk slap zeveren.
Ze was een bolhoedje-virgin tot gisteren. Dus vandaag gaat zij, met haar bolhoed om de nek, richting het Pulle Vulle! Aan deze Lampegatterinneke in de dop zeg ik: inburgeringscursus voltooid!

Ik ken meer import Brabo’s die carnaval ook heel goed begrijpen. Die doen echt hun best er leuk uit te zien. Doen gezellig mee met onze vakantie in Lampegat. We hebben het fijn met z’n allen. Soms loop ik in vol ornaat rond in mijn wijk OudWoensel – een multiculti wijkje. Het zijn vaak hen die uit een ander land komen, die mij begroeten met een knikje en een lachje. Soms met een praatje of een vraag over het carnaval. Ook al doen zij er niet aan mee, ze begrijpen het wel!

Carnaval gaat niet over tietenknijpen, kopkluiven en zoveel mogelijk bier scoren. Als dat is wat je denkt, hup terug in de trein naar je huis boven die rivier of waar dan ook. (En neem dan ook meteen die smurfen mee van JW Alphenaar – ook een hele prima import Brabo.) De rest mag blijven, graag zelfs!

Ik werd zojuist opgepiept waar ik bleef.

Dus: Salaai lieve mensen, tot merreguh !

Reageer, maar met respect.