Duurzame Donderdag 12 mei gaan we eten bij het Tijdrestaurant

  • 5D 

Op donderdag 12 mei is het alweer de tweede Duurzame Donderdag georganiseerd door Stoere Vrouwen Eindhoven.

Het thema deze keer is het duurzaam bewaren van voedsel, hiervoor brengen we een bezoek aan het Tijdrestaurant in Eindhoven, Oud Woensel.

Het Tijdrestaurant is een bijzonder Master-afstudeerproject van Lucas Mullié aan de Design Academy Eindhoven. Het tijdrestaurant bouwt aan een collectie geconserveerd lokaal voedsel. Hiervoor maakt hij gebruik van traditionele en (vergeten) technieken. De eindproducten verwerkt hij in heerlijke gerechten die hij serveert aan de gasten van zijn huiskamer-restaurant.

Lucas Mullie ziet zijn restaurant als een huiskamer, de kostprijs is dan ook gebaseerd op een gemiddelde maaltijd bij een gezin. Maar vergis je niet in de kwaliteit van de maaltijd; voordat hij aan zijn opleiding aan de Design Academy begon, is hij afgestudeerd als kok. Naast een inspirerende avond kunnen we dus ook een culinair avontuur verwachten. Meer over zijn passie en fascinatie voor voedsel kun je lezen in zijn blog http://www.wonenmetspice.nl/html/leven.php?ID=49

Speciaal voor Duurzame Donderdag maakt hij geen diner maar een ‘stilleven’ van heerlijke gerechten die hij heeft bereid met zijn eindproducten. Zo heeft hij zijn handen vrij om samen met ons te eten van dit stilleven terwijl hij vertelt over zijn project, de verschillende technieken van conserveren en zijn speurtocht naar (hyper)lokaal voedsel.

Het Tijdrestaurant
Weteringstraat 5
5612 GW Eindhoven
Welkom vanaf 18:30 uur
Aanvang diner 19:00 uur
Kosten € 3,00

Aanmelden via telefoon/sms/email/twitter en graag voor 6 mei laten weten of je komt! Het restaurant heeft maximaal 14 plekken, wacht niet te lang met aanmelden. Als we niet vol zitten met stoere dames willen ook de mensen van Transition Towns de kans geven om aan te schuiven!

Stoere groet Iris en Ellen

Twitter.com/IrisHeuer
www.StoerEIndhoven.nl

Let op : Duurzame Donderdag is elke 1e donderdag vd maand – ivm Iris’ verjaardag en Ellen’s vakantie deze maand opgeschoven naar 12 mei. De volgende Duurzame Donderdag is 2 juni.

tijdrestaurant diner 7

Reageer, maar met respect.