Duurzaam Eindhoven in Oud Woensel

  • 5D 

Bron: website KoffieHuisVredesplein Duurzaam Eindhoven in Oud Woensel.

Wie aan duurzaam denkt, denkt vaak aan groen, milieu, recycling etc. Alle drie klopt. Maar duurzaam is ook meewerken aan een betere wereld; bijvoorbeeld door iets te doen voor je buren. Boodschappen doen voor je buurman die slecht ter been is, een paar aardappels extra schillen en koken voor je zieke buurvrouw, een klusje doen. Allemaal dingen die eigenlijk een tweede natuur zijn in onze wijk.

Het KoffieHuis is ingericht met spullen uit de wijk, gekregen zomaar gratis en voor niks. Of geruild tegen iets dat iemand  nog mooier vond en wij hadden gekregen. Ook dat is duurzaam.

Met de moestuin in wording waar we zelf groenten gaan verbouwen is Oud Woensel een hele mooi plek waar goede dingen gebeuren en ‘zonder dat we er erg in hebben’. Een reden voor Stoere Vrouwen Eindhoven om juist op deze plek (af en toe) iets leuks te organiseren dat inhaakt op duurzaamheid.

Stoer Eindhoven op 7 april in het KoffieHuis.
Stoere Vrouwen afd. Eindhoven organiseert elke 1e donderdag van de maand een leuke activiteit: Duurzame Donderdag. Dat kan een filmavondje zijn, kledingruilfeestje, bio tapas avond etc.

Deze avonden zijn vooral bedoeld om gezellig bij elkaar te komen en om kennis te delen, daarom zijn deze avonden niet exclusief voor StoereVrouwen; StoereMannen en gezelligeduurzame vrienden en vriendinnen zijn dus ook van harte welkom!

Meer informatie over Stoer Eindhoven via www.stoereindhoven.nl

Op donderdag 7 april zullen we bij het KoffieHuis een filmavond houden, we gaan de film “HOME” kijken op veler verzoek. Wil je komen?
Graag via email aanmelden stoereindhoven@gmail.com

Deze avond zal de film ‘Home’ vertoont worden, een schitterend mooi en tegelijk indringend verontrustend document over onze aarde.

De regisseur, de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand werd in 1994 beroemd met zijn fotoboek ‘De Aarde vanuit de hemel’. Later zijn deze foto’s in een rondreizende tentoonstelling door zo’n 60 miljoen mensen bezocht. Vervolgens heeft hij in 18 maanden in 54 landen op 128 locaties bijna 500 uur filmmateriaal geschoten. Hij deelt zowel zijn bewondering als zijn bezorgdheid over wat hij aantrof met de kijker en doet een oproep om het tij te keren.

Reageer, maar met respect.