D’n 1e dag: we halen de Prins op!

  • 5D 

Terwijl ik nu schrijf trekt de optocht aan het bordes voorbij. Ik zit nu dus in een ander opslagruimte (hotelkamertje in Sofitel Cocagne) omringd met koper, horecagerei en ander praktisch spul.

Vamorgen weer op tijd opgestaan, want we gaan de Stadsprins ophalen op de Statie. Een mooie traditie, die de zaterdag van carnaval plaatsvind op het perron van ons Station. om 12.00 uur komt de Stadsprins en zijn Gevolg aan in Lampegat. Een bonte stoet van carnavalsvierders staan hem op te wachten.

Onder begeleiding van muziek en de Hoge adel, maar sinds dit jaar is door de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval iedereen verheven tot deze Hoge adel.Dus iedereen welkom! Voor het station staat het podium klaar om de sleutel oer te dragen van de stad. Want tijdens carnaval regeert de Stadsprins over Lampegat! Ludiek dit jaar is de huissleutel van Maquinarius die overgadragen wordt aan de burgemeester. We moeten even kou lijden, want de optocht kwam niet direct op gang. Maar er is genoeg te doen, leuk weer van die mini renietjes met oude bekenden.

Na het een en ander genuttigd te hebben en de vrolijke kinderoptocht trekken we verder naar het bordes. Maar niet nadat ik shawltjes, bier en kettinkjes kon regelen, verhip ik lijk wel een soort Pieleke, even wennen hoor, zelf bier halen na 11 jaar luxe prinsessegedoe.

Reageer, maar met respect.