de uitslag!

voor de update even wat van de hyves blog afgeplukt:

18 Aug, 14:54

Mijn summersabbatical zou mij de tijd gunnen om eens na te denken wat ik nou eigenlijk wilde?

inmiddels ben ik alweer 2 maanden na dato en heb ik nog een maandje hard gewerkt voor mijzelf en half juli dan toch de stekker eruit getrokken. echt vrij zijn. en ook dat viel niet mee. de eerste week niks doen viel echt tegen,(kan ik dus niet). de week erna toch maar wat dingetjes gedaan en de week daarna viel de ontspanning in en heb geslapen als een roos een hele rozenstruik zeg maar! met mega veel hoofdpijn en dat heb ik nu nog steeds! inmiddels is de diagnose gesteld en het blijkt dat ik echt hartsikke adhd heb 8 van de 9 kenmerken, dus zit ik nu midden in onderzoek- en behandeltrajecten.
vorige week maandag heb ik de uitslag gekregen, dat was schrikken en toch ook weer niet.
daarna ben ik lekker een weekje wezen camperen das altijd lekker (Duin)rellen met ellen … maar nu moet ik echt weer aan de bak! dat had ik namelijk met mijzelf afgesproken om in september weer vol ana de bak te gaan. het ene na het andere idee borrelde en floepte op, ik kon niet meer kiezen en er kwam zoveel op mijn pad wat ik ook nog kon gaan doen… maar nu ik weet waar mijn bottle neck zit.. de beperkingen (en kansen) van adhd, ga ik (nog) geen hoogdravende businessplannen ontwikkelen, de huiduige aanpassen en rustig de tijd nemen voor de nieuwe processen die ik aanga.
het adhd traject is namelijk nogal heftig qua gedrags therapie en leren en vallen en opstaan en vallen etc. met in groepen werken, individuele coaching, oefeningen en veel trainingen in dagelijkse dingetjes die voor anderen heel normaal zijn. om ze echt in mijn systeem te ankeren moet dat goed gebeuren en kleine succesjes geboekt worden om tot grotere veranderingen te komen in mijn leven. dus daar ben ik nog wel even zoet mee… ik ben enerzijds wel opgelucht want nu valt zoveel op z’n plek. dingen uit mijn jeugd, het moederzijn, ook dingen die bij mijn werkgever zijn voorgevallen zo verklaarbaar en die onzichtbare drempel is nu zichtbaar waarom ik sommige dingen niet kon of waarom ik mij juist teveel verloor in details! gelukkig zijn er ook voordelen hoor… mijn creativiteit, praktische inzichten, gevatheid en slimmigheid hebben daar alles mee te maken, talenten waar ik ook wel blij mee ben…

dusseh.. ik ga gewoon lekker verder maar dan anders.. met een ander bewustzijn! en ik hoop ook meer begrip van mensen om mij heen waarom ik iets niet of juist wel kan.

het adhd blogje gaat weer even dicht, het is nu eenmaal hyves he?!

iedereen bedankt voor de lieve reacties…
XXX el

Reageer, maar met respect.