De persoonlijke campagne

  • 5D 

Goed, ik doe dus mee met de Eindhovense Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. We zitten nu midden in de campagneperiode en naast een landelijke en de lokale campagne is er ook nog zoiets als de ‘persoonlijke’ campagne. Appeltje eitje zeggen ze tegen je, “je kent zoveel mensen”, Maar een picknick organiseren is iets heel anders dan de politiek ingaan. Dat heeft een hele andere lading voor de meeste mensen die ik ken.

We heel tof dat er ook veel mensen zijn die spontaan zeggen.”Jij hebt mijn stem” en deze was wel echt heel leuk om te horen “jee ga ik nu dus voor de eerste keer van mijn leven links kiezen?’ Het gaat inderdaad dus ook om personen, mensen willen stemmen op iemand die ze vertrouwen, die opkomt voor hun belangen. Of in ieder geval z’n best gaat doen daarvoor.

Een goed doel of een product promoten dat kan ik als de beste. Maar toch vind ik dit toch best lastig, jezelf schaamteloos promoten. Ondanks dat ik veel herrie maak is dat vaak voor anderen, dan steekt mijn bescheidenheid de kop op, deel ik liever dan dat ik ontvang.

Ik loop met zo’n lief rozenspeldje rond, zodat mensen me aan kunnen spreken daarover. Toch is het best vreemd om gewoon hardop te vragen “kan ik op jouw stem rekenen? Ga je op me stemmen?” Toch is dat waar het om draait. Een stem winnen van de kiezer! Slechts een handjevol stemmen kan het verschil maken op een zetel; zeker met de lage opkomst die verwacht wordt.

Maar als je mij echt kent, weet je vast wel waarom je op mij zou stemmen.

Een bevlogen vrouw met een hart voor onze stad en haar bewoners, die leeft, die midden tussen de mensen staat. In allerlei lagen van de bevolking.  Wat ik te bieden heb? Door mijn persoonlijke levenswandel en de mensen die ik daarin ontmoet heb, weet ik uit ervaring hoe het leven kan zijn als je pech hebt of onvermogen voelt. Ik ga proberen zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven om met open vizier, een frisse blik en onderbuikgevoel het raadswerk te doen. Ik zie het als een eervolle uitdaging om de mensen die op mij stemmen te vertegenwoordigen, met oog voor hen die het niet gemakkelijk hebben. Door mijn grote netwerk kan ik signalen uit de stad ophalen en de lokale politiek toegankelijk maken.  Iets wat goed te combineren is met mijn werk als maatschappelijk betrokken ondernemer!

Ik denk nog even over mijn propositie, niet te lang overigens, want er moeten flyers gedrukt worden!

Overigens gaat het niet over personen alleen, natuurlijk gaat het ook over de inhoud!http://eindhoven.pvda.nl/standpunten/verkiezingsprogramma-2014-2018/

Kan ik op jouw stem rekenen? Stem op el, lijst 1 nummer 4 

 

Reageer, maar met respect.