De eerste stapjes… van Ellen

  • 5D 

Dag 1. de eerste vetdag!

(nou ja, het vet eten beheerste ik natuurlijk al veel langer) Wat raar hoe je lijf erop reageert als het ‘moet’! Zeker omdat ik de laatste weken met snacken -ik ben meer van hartig dan van zoet- had afgebouwd naar het dieetmoment. Gelukkig ging ik bij een vriendinnetje eten en had zij kaasfondue op het menu gezet! Dus qua vetgehalte kwam dat helemaal goed!

Dag 2. de tweede vetdag!

Vandaag ging ik naar Cuijk naar de zwarte markt voordat we weggingen heb ik twee saucijsbroodjes naar binnen gewerkt (echt tegen heug en meug, maar ja vet moest) en op de markt een paar heerlijke baklava gebakjes gescoord. Veel ranziger is het die dag niet geworden eigenlijk. Oh ja daarna bij de Ikea nog een goede taartpunt, maar die kreeg ik niet eens op. Mmm… zou de Hcg al werken?

Dag 3. we zijn nu echt begonnen!

Goh wat moet je veel eten eigenlijk Al dat groente. Ik zit echt vol, als het weer etenstijd is, maar er moet echt weer gegeten worden! Nu waren wij rond etenstijd ergens op bezoek en die gingen frietjes halen. Als je ergens voor gaat dan ook maar echt the hard way! Ik had mijn boodschappen nog in de auto liggen (tja zaterdag geen tijd meer voor gehad dus even bij de zondagwinkel wat biefstuk gescoord) dus terwijl zij daar aan de dikke frieten met echte Belgische mayo gingen, heb ik keurig mijn wokgroentjes en biefstukje in de tefal pan gegooid. Eigenlijk waren die anderen jaloers op mijn eten, want dat zag er natuurlijk veel beter uit dan een frikandel speciaal… Daarna heb ik bij een vriendin een lekkere hotstone massage gekregen, maar ik kon mij niet echt goed ontspannen, dat was wel jammer… ’s avonds had ik wel enorme trek, maar dat heb ik maar opgelost met een sinasappel! De eerste dag was inderdaad achter de rug, (Thanks Samantha voor je motivo sms’je) het viel me goed mee…

Dag 4. Een doordeweekse dag

’s Avonds had ik al wat vlees op mijn grillplaatje gegooid dus die zit nu in een keurig lunchboxje op mij te wachten, samen met een tas vol rauwkostzooi en de sinasappel die heb ik al voor de helft op.

Werk en koffie, dat is toch wel DE combinatie, maar ik vind zwarte koffie echt te saai gewoon, dus ik heb besloten voorlopig even geen koffie te drinken en lekker aan de kruidenthee te gaan, dan heb ik ook geen zoetjes nodig.

Vandaag is best een lastige dag, want afgelopen vrijdag heb ik de uitslag gekregen van een test of ik misschien niet toch een soort van burnout heb. (ik was een beetje boel overwerkt en erg moe het laatste half jaar) Helaas wijst alles daar wel op. Aangezien ik ergens ook wel een emotie-eter ben, vooral ’s avonds mijn inwendige onrust weg eet. (denk ik althans), moet ik nu wat actie dingen ondernemen, op mijn werk praten, naar een arbo arts, met de GGz verpleegkundige sessies plannen. Gestopt met roken was ik al, (nu de 6e week) en nu dan anders gaan eten. Dus al mijn emotie vriendjes (die natuurlijk geen echte vriendjes zijn) zijn de deur uit. Misschien een beetje te veel tegelijk, maar ergens staat dat Hcg ook op een positieve manier werkt op je gemoedstoestand. Dus ik ga ervan uit dat dat juist op dit moment een goede ondersteuning kan zijn.

Jullie ook veel succes!
Liefs ellen

Oh ja, ik zet hier even een foto erbij, zo’n leuke strand vakantie foto die je vriendje maakt waar je niet echt blij van wordt :-) (maar hij gelukkig wel!)

dit is niet de foto die ik er eigenlijk op wilde zetten, maar dat hou je dan nog te goed. ik zal vanvond ook even mijn omtrekken opmeten met een meetlintje. Want gewicht zegt niet zoveel, omtrek wel. Zeker als er ook weer (met mate) gesport wordt.

Reageer, maar met respect.