De belevenissen van een Kaaiendonker in Lampegat

  • 5D 

’s ochtends vroeg om kwart over zeven uit Kaaiendonk vertrokken om op tijd bij de prinses te komen. Zoals gewoonlijk was ik weer een half uur te vroeg bij EL, wat haar nooit goed uitkomt… terwijl ik dan denk, “zal maar op tijd zijn anders komen we vast en zeker te laat” een logica als je met prinses EL omgaat dat wel van toepassing is. Die heeft geen brabants kwartiertje maar een Lampegats uurtje! (of soms nog wel langer nodig om d’r attributen bij elkaar te pakken)
Ik was nog nooit in de kerk geweest op zondag, mijn ouders gingen vroeger “naar de kerk” in Belgie Meerseldreef! Maar eigenlijk gingen ze gewoon “op terras” maar dat leek dan net alsof ze toch naar de kerk gingen voor de buurt. U ziet het, bier drinken is mij met de paplepel ingegoten, dat zit mijn familie in het bloed, zeker omdat mijn vader uit Dorst komt! Helaas kan ik er zelf niet zo goed tegen. Waarvan afgelopen zondag acte.
Maar hoe beleeft zo’n ‘buitenstaander’ nou een dagje Carnaval in Lampegat?
Wat me het eerst opvalt is het directe contact tussen de carnavalsgangers. Bij ons staat de stadsprins met zijn Raad van Elf ergens op een podium, in de verte, op gepaste afstand. Maar in het Lampegat staat ie tussen de mensen, maakt ie zelfs een praatje, drinkt een biertje en is er tijd voor een dansje!

De burgemeester van de Vijfde stad van NL, staat op een zelfgetimmerd podium in een wazige kroeg een heftig disco nummer te zingen… waar zie je dat? In Lampegat…

er wordt nu een ontbijtmes op mijn keel gezet om ook iets aardigs over Prinses EL en de Dora’s te schrijven… Gewoon een SUPERGROEP…

pfew… de prinses is even douchen… dus kan ik nu even mijn echte mening kwijt! Nou ff serieus, ik trek al een klein jaartje intensief op met EL aka Mopietaatje, wij intrigeren elkaar blijkbaar, kunnen eigenlijk niet zonder elkaar…. keek er dus wel een beetje tegenop, dat prinses EL en de Dora’s gedoe met de carnaval, jaloers kreng dat ik eigenlijk ben, ik krijg nu eenmaal graag veel en liefst alle aandacht, it’s my nature als volbloed schorpioen. Delen is niet mijn sterkste kant dus het vooruitzicht MIJN MOPIETAATJE te moeten afstaan aan drie van die dwaze meiden met oranje bobkapselpruiken op hunne kop, grrrr……..Viel allemaal reuze mee dus…. Supertoffe meiden eigenlijk, echte vamps hoor, VIP’s ! Zou haast wensen en gaan dromen van prins Kees en de Dora’s maar zoiets zal niet snel gaan gebeuren natuurlijk, immers ze zijn onvoorwaardelijk trouw aan hun prinses, en terecht, een betere en lievere bestaat niet en ik kan het weten hoor!

geschreven door Bruna Kees

Reageer, maar met respect.