CV de Tongelreepers, muzikaal treffen en ontmoeting met de oudste Humorist van Lampegat.

  • 5D 

Ik dacht dat we richting de Tongelreep gingen, maar we gaan naar Tongelre, naar de Merckthoeve. Buiten staat al een bus “hee, jij ook hier” kom ik Rita tegen, de leukste vrijgezelle muziekmaker van de Hurkers, ook Bloco is van de partij. Wat een swingende boel daar bij deTongelreepers, vast en zeker een opwarmertje voor Prins Caribic want die gaat emigreren naar Brazilie (heb ik van horen zeggen). Een mooi pak heeft hij al aan dat perfect past bij het carnaval in Rio.

Een traditionele Raad van Elf staat klaar om Stadsprins te verwelkomen. Van zo dichtbij had ik ze nog nooit gezien, daar wil ik mee op de foto! Ik sta naast Paul Smulders (bij de Tongelreepers hebben ze 5 Paul’s in de Raad) beter bekend als 2e Peer van Baokel ‘Humorist’ een 80-jarige Tonpraoter die al 37 jaar lid is van de Tongelreepers. 14 Jaar geleden was Paul nog Prins bij zijn eigen vereniging en dit jaar deed hij nog mee aan de optocht als pastoor. We gaan samen op de plaat, waarvan acte. Ik krijg een biertje en dan moeten we er vandoor! Wel weer wat geleerd vanavond: Carnavalvieren houdt je jong!   

Reageer, maar met respect.