#BYOxmasDinner weer wat leuks!

  • 5D 

Dinsdag 20 december gaan we samen Kerstmis vieren èn iets voor het goede doel doen! 

Samen dineren met mensen die je al kent, of nog nooit gezien hebt. Een avond vol gezelligheid en lekker eten.

Tenminste… dat ligt helemaal aan jullie want deze avond wordt geheel door de deelnemers vormgegeven. Wat eten we, zijn er optredens? Is de zaal leuk versierd? Liggen er kerstkleedjes op tafel?  We gaan deze avond helemaal in #BYO stijl inrichten.

#BYO is Bring Your Own dus zelf meenemen, delen en ruilen… gezellig samenzijn zonder dat het al te veel geld kost. Deel wat je hebt en geniet van wat anderen meenemen. Ongeveer 150 mensen hebben dat eerder dit jaar samen beleefd tijdens de #BYOpicknick.

Jongerencentrum en vrijetijdsaccomodatie Dynamo is zo vriendelijk om de ruimte beschikbaar te stellen. We hebben de beschikking over Picknicktafels en banken, een loungehoek, een podium met een kleine ‘DJset’ voor een intiem huiskamerconcert.

Bedenk alvast wat jij bij zou willen dragen aan dit ‘gecrowdsourced’ Kerstdiner. GoogleDocs lijsten met menu suggesties, versierselen, optredens ed. komen op mijn andere website te staan.

Maar er is meer:
In de week voor kerst is ook dit jaar weer Serious Request, dit jaar staat het Glazen Huis in Leiden. Op de Markt in Eindhoven staat het Eindhovens initiatief SerieuzzzLive met allerlei activiteiten om geld in te zamelen. #BYOxmasDinner is een gezamenlijk initiatief van Ferry van den Broek van @SeriousRetweets en Ellen Schoumacher. Het #BYOxmasDinner is een fundraise event voor Serious Request.

Het idee is als volgt: doneer wat je normaliter uit zou geven aan een kerstdiner.
Hoogte van je gift? Wat jij wil! Dus dat mag naar draagkracht, vermogen, wat je kwijt wil of in de vorm van een fysieke donatie; iets voor de veiling (wel even vantevoren overleggen). Dynamo doneert in ieder geval 10% van de drankomzet!

Mij lijkt het super om als ‘one big family’ de kerstperiode met elkaar in te luiden. Eindhovenaren, Tweeps, Facebookmatties, vrienden, familie en vage en straks nieuwe bekenden allemaal samen aan tafel!! (Er is plek voor ca. 120 mensen)

Eindhoven de Gulste? Eindhoven de Gezelligste!

Tot ziens op 20 december vanaf 17:00 uur in Dynamo aan de Çatharinaplein 21, Eindhoven.

Meld je aan en laat zien dat je erbij bent via de eventpagina op Facebook of  als je geen Facebook hebt via Doodle  

Tags:

Reageer, maar met respect.