Bij Pieter Eijffhuis; de oudere jeugd viert nog steeds carnaval!

Het lijkt op een hippe grand cafe, maar het is de ontmoetingsruimte van woongemeenschap Pieter Eijffhuis in Woensel Noord. Kan me nog herinneren van toen ik nog Hock-ei organiseerde bij HC Eindhoven dat we daar altijd bloemetjes brachten zodat we ongestoord herrie konden maken. Dat daar nooit klachten vandaan gekomen zijn, begrijp ik nu, het zijn zelf hele grote feestvierders! 
De ontmoetingsruimte is gezellig versierd, deinende bewonders gaan in polonaise door de zaal. Als ik later een oude besje ben, wil ik ook zo’n gezellig onderkomen. De gemiddelde leeftijd is nu 75 jaar, als je nog voor jezelf kunt zorgen ben je welkom in deze unieke woongemeenschap.  
Als ik zit te kletsen met een van de bewoners vertelt hij dat ze met carnaval graag thuis zijn, er is altijd wel een feestje. Maar als echte Woenselnaren gaan ze tussendoor ook naar cafe Koens op de Tonnaerstraat.
Als de Stadsprins langskomt is iedereen aanwezig, want dat willen ze niet missen!
Ondertussen staat er een als boerin verklede man ondeugend tegenover mij te dansen, zelfs ik moet er van blozen. Oudere jeugd, da kende wel zegge ja! Moet nie gekker worre! Na een altijd mooie Nie Knieze Nie Zeure vertrekken we weer.

Reageer, maar met respect.