#122 Als je gezondheid zuigt – deel 1638: de coach

Het is al een poos geleden, dat ik op zoek was naar een coach. In het kader van een IRO eentje die met mij zou sparren, mijn grenzen zou bewaken. Het beste in mij naar boven zou halen, zo eentje die mij dat ook kan laten geloven. Ik ben van links naar rechts gegaan, sommige leads niet opgepikt, want er moet een accreditatie bij zitten anders mocht ik er niet mee in zee. Ik was heel enthousiast over een coach; die mocht niet. Maar is nu de coach van een vriend, speurtocht niet voor niks dus. En een heel groot bedrijf verzuimde meermalen mij terug te bellen en presteerde het zelfs met hun bestand van wel 400 coaches, niemand te kunnen leveren.. Hoe moeilijk kan het zijn? De aardige meneer van het UWV had zelf ook een adresje gevonden. Afgelopen vrijdag heb ik een eerste gesprek gehad. Ik weet nog niet wat ik er van vind.

Ik ben heel blij met wat ik doe, ik doe vooral dingen die ik leuk vind. Ziektewet of niet. Gewoon omdat ik dat kan en omdat ik dat mag, omdat dat beter is voor herstel en terugkeer in arbeidsproces, beter dan niksdoen. Ik zit al een poosje in een status quo die zeker geen status quo is, want ik doe veel, veel leuke en vooral zinvolle dingen. Ik groei elke dag met de dingen die ik doe, mag anderen inspireren en laten leren. Anderen dus daadwerkelijk ook een stuk verder helpen. Maar nog altijd behalve een rijk innerlijk bestaan; levert dit mij niks op. Financieel gezien. Het blijft investeren in de toekomst. Vooral ook jezelf voorhouden dat het altijd beter is dan de hele dag tv kijken. Dat is natuurlijk ook zo. Ik kom op leuke plekken en er gaan deuren open, die eerst dicht waren. Omdat ik iets te bieden heb, omdat ik the force in mij heb. Iets ongrijpbaars, maar wel iets waarvan mensen blij worden en het weer helemaal zien zitten. Opnieuw geïnspireerd raken, daar waar ze vast liepen. Zou ik ook wel willen een gesprek met zo iemand als ik zelf soms. Vandaar de coach dus.

Ik heb gelukkig veel kracht om er weer bovenop te komen. Maar zoals in elke werkomgeving zijn er tegenwerkende krachten. Je bedenkt iets leuks, waardoor anderen facturabele uren kunnen mislopen. Dus helpen ze niet. Zoek het maar uit. Ze doen wel net alsof, omdat dat is wat ze moeten doen. Dat is niet helpen mensen, dat is iemand aan het lijntje houden. Ik ben al ooit eerder achter een hengeltje met een goudvisje aan gerend. Doe ik nooit meer, ik kan rotte vis al ruiken voordat ie bederft. Niet bij mij dus.

Weer verder buffelen, andere kanalen aanboren om bij je einddoel te komen. Ik heb een heel goed product bedacht. Nu nog neerzetten. Best lastig als je nog nooit iets hebt gedaan wat met politiek te maken heeft. Dat is nieuw voor mij, Ik hou niet van spelletjes en verborgen agenda’s. Het is helaas de wereld waar in wij leven. Het is daardoor een driedubbele uitdaging die ik aan ga.

Die coach gaat een leuke tijd tegemoet.

Tags:

5 reacties op “#122 Als je gezondheid zuigt – deel 1638: de coach”

 1. lieve meiske,

  wat ’n goed verhaal en wat ’n zoektocht maak je! soms word ik moe van alle moves die je maakt…hierheen, daarheen dit doen..dat doen.., maar dat zal wel met m’n leeftijd te maken hebben.Heb ook ’t idee dat je vlucht in ETEN![ ik ken dat] verder ben je ’n zeer creatief, slimme griet. Misschien moet je niet iets achterna lopen? ik bedoel: doe waar je je blij door voelt. uiteindelijk komt er iets goeds op je pad!!! niet forceren….en ’n beetje rust in je lijf!
  Ik vind je geen foute ‘miep’! als ik je ergens mee kan helpen ‘gebruik’ me dan. 2 armen om je heen, nolly

 2. wat lief ben je toch… ik heb nu eenmaal veel verschillende interesses. Ja ik ga van hot naar her, dat vind ik leuk.. als je op afstand meekijkt door mee te lezen, lijkt het vaak veel, maar ik lig ook vaak genoeg op de bank, lam te wezen.. en ja dat is door mijn leeftijd (ook niet meer de jongste ;-D) eten is niet echt een issue, ik vind eten fijn dat wel. Of ik er in wegvlucht? dat ga ik eens bekijken, volgens mij niet.

 3. wat lief ben je toch… ik heb nu eenmaal veel verschillende interesses. Ja ik ga van hot naar her, dat vind ik leuk.. als je op afstand meekijkt door mee te lezen, lijkt het vaak veel, maar ik lig ook vaak genoeg op de bank, lam te wezen.. en ja dat is door mijn leeftijd (ook niet meer de jongste ;-D) eten is niet echt een issue, ik vind eten fijn dat wel. Of ik er in wegvlucht? dat ga ik eens bekijken, volgens mij niet.

 4. Hey lieverd,
  Er viel me iets op in je blog en hoorde je dit al eerder zeggen. Investeren in de toekomst! Dan blijft het in de toekomst. Creëer in het hier en nu.. en volgens mij ben je hier n kei in! Je mag altijd met me sparren. Hebben we allemaal nodig en verbreedt altijd de kijk.
  Altijd mooi om te zien hoe er in de vorm van soc.media gedeeld wordt. Thanks!
  Knuffel Naima

 5. Hey lieverd,
  Er viel me iets op in je blog en hoorde je dit al eerder zeggen. Investeren in de toekomst! Dan blijft het in de toekomst. Creëer in het hier en nu.. en volgens mij ben je hier n kei in! Je mag altijd met me sparren. Hebben we allemaal nodig en verbreedt altijd de kijk.
  Altijd mooi om te zien hoe er in de vorm van soc.media gedeeld wordt. Thanks!
  Knuffel Naima

Reageer, maar met respect.