als je gezondheid sucks wat doe je dan? deel 336 en het antwoord is ADD

Tja, de speurtocht was nog niet afgelopen! Na flink stokken achter de deur in de vorm van bezoekjes aan en pittige gesprekken met de praktijk/ondersteuner van GGz, arbo artsen, leidinggevenden, Hrm managers, lieve vrienden, lief vriendje, etc. ben ik tot een aantal conclusies gekomen,

1/ ik moet gaan doen wat ik ECHT leuk vind…
2/ en ik moet onderhand eens keuzes maken en echt actief deelnemen aan mijn eigen leven!
3/ angstgevoelens aan de kant zetten en veiligheden durven los te laten!

bovenstaande daar kom ik nog op terug, want dat is een proces daar zit ik nog middenin, als het zover is, dan schreeuw ik het van de daken, zo opgelucht kun je van een keuze soms zijn!

maar op punt 1/ kom ik nu al een beetje terug, want ik vind zo´n beetje alles leuk! en daar zit een klein stukje van mijn persoonlijkheid in wat veel lastig maakt vaak. Ik kan heel veel, multitalent, creatief, slim, veel interesses, erg betrokken, en daar komt ie dan ik kan niet kiezen en daarom laat ik het vaak aan het toeval over. Heel hip gezegd, ik `leef in het nu`. Maar als je soms denkt dat je knettergek bent omdat je maar niet toe komt aan simpele dingen, maar verder erg gepassioneerd in het leven staat en alles met drie handen tegelijk aanpakt, wordt dat weleens te veel, of een ellende relatie die je teveel meeslurpt-die je te lang laat voortslepen, of je bent verdrietig maar je verwordt de emotie, of nog simpeler, je bent op weg naar een stofzuigerzak omdat je aan het stofzuigen bent en dat ding zit vol en je komt onderweg naar de gangkast iets anders leuks tegen ben je drie uur verder met leuke dingetjes doen en die zak allang vergeten!
En zo heb ik nog een paar duizend voorbeelden uit mijn bijna 44-jarig leven! enfin, we dwalen af… uit die gesprekken hebben we ook de mogelijkheid overwogen om adhd eens na te checken, ik kreeg een folder onder m´n neus en jeetje wat een feest der herkenning! maar dan in een andere variant ADD. Het is zo vreemd om allerlei gedragingen te lezen van jezelf die zo herkenbaar zijn, bijna spooky!
Ik heb de afgelopen jaren duizenden euro´s en guldens uitgegeven aan allerlei therapieen om erachter te komen waarom ik niet in staat ben om bepaalde dingen te doen of af te maken en waarom ik vaak zo slecht over mijzelf dacht omdat ik zo vaak iets niet voor elkaar kreeg. Gelukkig bovenop al die ellendige therapie toestanden (1994 vet overspannen, 2004 burnout, 2008 burnout) was mijn ´overleving strategie´ heel erg van het leven te houden en zoveel mogelijk te genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft en in mensen om je heen zit. Dus ben er niet te depressief van geworden, en kon mij altijd op een positieve manier van de ene crisis naar de andere slepen en daartussen in zelfs gelukkig zijn en dartelen en huppelend door het leven gaan!
Maar nu dus, gisteren de telefonische intake gehad en 17 juni gaan we een serieuze test van drie uur doen of ik het daadwerkelijk heb. Word ik blij van labels? Ja! dat geeft structuur en vastigheid. Door dingen te benoemen kun je het soms een plekje geven en er beter mee om gaan en zal je omgeving beter begrijpen wat er aan de hand is en daar meer begrip voor kunnen tonen.
Weet je, na 19 jaar elke dag te laat komen op je werk, denk je ook weleens wat is dat voor een vreemde afwijking?
Gister nog een testje gedaan op de stichting ADD site www.sadd.nl van de 101 vragen had ik er 91 te pakken… bizar!

Nu ga ik weer mijn veel te volgepropte dag in! terwijl ik ook nog eens de hele dag met mijzelf praat en oh verhip daardoor hoor ik natuurlijk ook zo slecht vaak, ik luister vooral naar mijzelf .. ach ik kan er nog om lachen ziejewel!
XXX el

En dit ben ik: el de prinses, el de sushi workshopmevrouw, el de masseur, el de lezingmevrouw, el de ik-praat-alles-aan-elkaar-mevrouw-voorallebruiloftenenpartijen-el de tienermoeder met volwassen dochter, el de textielprofessional, el gaaf zo’n mixsetje-ik wil DJ worden!, el de PR netwerker, el de computer nerd, el de feestneus aka nachtburgemeester, el de gaaf paaldansen-waar kan ik dat leren?, el de fijn internet op mijn mobiel zodat ik 100x per dag mijn mailtjes kan checken, el de ik wil hondjes fokken, el de nu ben ik echt kapot moe! en ga zo maar door!!!!!!
OFTEWEL ikkuh!

Reageer, maar met respect.