Actie Taxi!

Ondanks dat ik van de vorige serie medicatie een nare nasmaak had, ben ik na een maand zonder toch weer begonnen. Het kip zonder kop gevoel, de onrust, hebben mij doen besluiten; nu met dextro-amfetamine. Deze werkt heel anders dan de methylfenidaat. Deze dekt de synaps af zodat de dopamine niet terug floept zodat er meer kans is dat die wordt opgenomen. Helaas kreeg ik er een kop vol watten van, een afgevlakt en mat gevoel met een serieuze verandering qua stemming, gevoel (kort lontje), flow van creativiteit. Ik was mijzelf nogal kwijt. Nu na vier dagen aan de dextro ben ik wel lekker bezig. ben wel al in een klein valkuiltje gevallen. De verdeling van de pillen om de 5 uur 1 van 5 mg. had ik verkeerd ingezet.

Niet in slaap vallen kwam niet van het pilletje maar van het tijdens de rebound naar bed willen gaan. Dat lukt dus niet met die interne onrust die groter is dan normaal, naast je eigen onrust.  Ik dacht dat ik high on speed tekeer aan het gaan was, maar dat was mijn eigen natuurlijke actie taxi. Met Bella afgesproken dat we de tijden anders gaan inzetten (10-14-18 is het voorstel) dan is het pilletje uitgewerkt rond 22.00 uur en tegen de tijd dat ik naar bed wil ga ik gewoon lekker slapen. De rebound duurt overigens maar een half uurtje. As donderdag weer overleg met de psych. Motto is rustig aan!

Naar alle waarschijnlijkheid ga ik na de carnaval naar de doelengroep. Een soort zelfhulpclubje die me op de rit houdt bij het creëren van mijn nieuwe structuur. Ik wil geen over-gestructureerd type worden. Maar reflectie en lotgenoten contact is waardevol! Mijn eigenzinnigheid en authenticiteit wil ik bewaren, wel een ander soort bewustzijn met een alertheid op angsten en valkuilen. heb gisteren een hele bak envelopppen geopend en afgewerkt, dat beviel goed en er was niks engs bij. Wat wel gek was dat ik naast een goed ‘succesgevoel’ (Yes we did it! om met Dora te spreken) er ook een gevoel van een soort verraad naar mijzelf aanwezig was. Hmmm vreemd toch? Iets om naar te kijken dus.
 
Verleiding van de geest is groot, met wie communiceer je werkelijk? Met je ziel (gevoel) of je geest (denken). De hersenspinsels die aanwezig zijn, kunnen zelf gecreëerde angsten en ongewenste gedachten zijn. Aannames die nergens op slaan. Die je een onzeker gevoel geven of je weerhouden verder te gaan in je proces.

Reageer, maar met respect.