6 en 7 aug 2004. thailand trip 5

  • 5D 

Vrijdag 6 aug
Ik wilde eigenlijk naar het park onderaan de berg Suthep, vlakbij de Zoo, maar het begon onwijs te regenen. Ben dus fijn wezen lunchen ergens en heb niet zoveel gedaan, mijn Hello Kitty kussensloop geruild tegen de goede maat.
’s avonds met Tamara excursie geboekt voor zaterdag. Daarna met Netaly wezen eten bij Riverside restaurant. Erg leuk en melige avond.
Zaterdag 7 aug
Een lange dag! ik had me verslapen dus knock knock,”Ellen, are you going to Chiang Rai today?” Shit, snel trek ik wat kleren aan en spring in het busje dat buiten op me staat te wachten. Nog even in het busje slapen, In de bus zitten 2 engelse meiden, een israelisch echtpaar, een italiaans stelletje, een parijzenaar (om z’n visum te verlengen) en Tamara. Vandaag gaan we een flink eind naar het Noorden, naar de grens met Burma en Laos.
Stop1. eerst naar hotspring, even plassen op de Happy Room, koffietje drinken. Fotookes schieten en weer verder.
Stop2, Chiang Sean. tempel uit de 13e eeuw. met superoude boom (het schijnt dat Buddha onder zo’n soort boom en plantjes die de blaadjes dichtvouwen als je ze aanraakt. Beschermd word je door een eigenzinnig net dat boven je hoofd gespannen is vanuit de hand van Buddha. mooi hoor, maar te snel weer weg, nog voordat je de energie kunt voelen, die op zo’n oude heilige plaats ongetwijfeld moet kunnen voelen.
Stop3. Lunch. niet echt onbelangrijk. een enorme eetpaleis in Lanna stijl. We waren als eerste daar, dat had onze gids goed geregeld. Ruime keuze in heerlijke gerechten. Een bordje met wantan, saffraanrijst, papayasalade, kipcurry en nog meer lekkers, is het geworden. een echte pizzabakker stond met zijn handen verse noedels te maken, knap hoor. Als er weer een bus toeristen aankwam stonden de obers bij de entree keurig op een rijtje “sawadie khap’ te wai-en. Lekker gegeten en leuke gesprekken aan tafel dus prima lunchbreak!
Stop4. Mea Khong river bij Chiang Khong in de bootjes richting Laos. een snelle longtailspeedboat, iedereen in de reddingsvestjes, dat is altijd een kodakmoment. Na een snel en adrenaline verhogend ritje komen we aan in Laos. ook hier weer winkeltjes. Marlboro sigaretten sloffen voor 300 bhat. weer een tasje gescoord (ik ben echt verslaafd aan die zakken met een hengsel eraan) en een briefkaart verstuurd, traditioneel aan mijzelf…
De rest komt nog…. niks spannends hoor
Mea Sai grensdorpje met Burma, waar je voor 250 bht een visum kunt halen. Het “Valkenburg” van Thailand
Hill Tribe (Akha)
Jade fabriekje
Cashewnoten fabriekswinkel

Veel gezien, nat geworden, bootje gevaren.

Reageer, maar met respect.