3 augustus .. Thailand trip 2.

  • 5D 

3 augustus
sawasdaa kha

eindelijk een berichtje van mij…
de computer klapte de vorige keer er helemaal uit, dat was jammer…. maar nu nog een poging…
in het guesthouse waar ik ben is helaas een hele langzame verbinding waardoor ik niet de moed heb gehad daar regelmatig te schrijven. zit nu in een internethok met 10 pc’s op een rij ergens in de buurt van tha pae gate.
ik heb een hoop gezien, en ook een hoop niet.

ik zit inmiddels over de helft van mijn vakantie en het bevalt erg goed. Thailand is een prima land om op vakantie te gaan. Heerlijk eten, vriendelijke mensen, veel boeiende mensen die je onderweg tegenkomt, prachtige locaties en veel, veel erg veel winkeltjes… het is hier inderdaad een shoppers paradise.
de massagecursus heb ik vroegtijdig afgebroken, doe een weekje minder en ga nog naar een andere leraar in een dorpje verderop. ik zal even uitleggen waarom. TMC is een perfecte school als je de techniek wil leren en is zeer professioneel en ook erkend door het ministerie van onderwijs en gezondheid. dus alles volgens de regeltjes, erg westers. alles is voorgeschreven hoe je duimen neer moet zetten en in welke richting je duimen moeten staan. Na afloop van de eerste week (level 1) kun je dus een perfecte masage geven. de week erop heb ik (level 3) therapeutische thai massage geleerd, wat je moet doen bij welke klacht, ook erg praktisch en de laatste dag, vooral erg leuk, het maken van de ‘herbal packs’. Level 2 wat ik nog moest doen was vooral oefenen van level 1. herhalen en oefenen dus. Wat deze masageschool echter niet opneemt in het leerprogramma is hoe je met energie werkt, hoe je ritme maakt in de massage, meer in contact komt met de client en “in tuned” op de energie van de klant. erg praktisch en leerzaam maar weinig met intuitie of gevoel. Dat viel mij een beetje tegen. Na het halen van de certificaten van mijn level 1 en 3 en de voetreflex ‘ met de stokjes’ heb ik besloten level 2 niet meer te doen en dus nog wat andere scholen aan te doen. Dat betekent dus ook vrije tijd!
Ik heb vandaag een scooter gehuurd voor de rest van mijn tijd in Chiang Mai, zo blij als een kind sjees ik nu door de stad en ben ik niet afhankelijk van het vervoer. Heb vandaag weer een nieuwe shoppingmall ontdekt en een coole nieuwe bril uitgezocht! (zo’n hippe veel te grote seventies bril) kost dus werkelijk niets hier… dat is dan de bril van 2004
Mijn guesthouse is erg relaxt, maar ook wel erg ver weg van alles… na school liet ik mij meestal in de stad afzetten waar ik dan met medestudenten wat ging eten, naar de bios, boekenwinkels afstruinen etc.

Tja, wat zijn de hoogtepunten van Chiang Mai?
Doi Suthep, een prachtige tempel boven de berg hier vlakbij Chiang Mai. erg mooi…
– “Monk Chat” met een Amerikaanse monnik in Wat Umoong, 2 uur gefascineerd luisteren naar de visie van een monnik uit het westen in thailand. ik ben weer heel wat wijzer over hoe je buddhisme kunt toepassen in je ‘aardse en westerse’ leven. Hoe dat nou precies met het ego, loslaten en zijn.
– sorry maar dit vind ik toch echt een van de hoogtepunten: de Hello Kitty afdeling in een groot warenhuis… gevaarlijk, gevaarlijk, ik heb me redelijk in kunnen houden.
– Alle nachtelijk ritjes terug naar huis met de tuk tuk en the red bus. ” vind ie het of vind ie het niet” heerlijk dat brommergeknetter in je oren, de veranderende geuren die je neus inprikken, de frisse wind in je haren en al het roet dat je ’s avonds van je gezicht afhaalt. de hondjes onderweg, kletsnat worden van de regen, alle eetstalletjes die nog steeds open zijn (ook al zijn alle kroegen al dicht), de verlichte fonteinen en de grote Ping rivier met elke dag een andere kleur water. steeds weer een belevenis.
– een ‘ Big Lebowski drinkavondje’ met backpackers en locals bij een lerares van de universiteit thuis. Ik weet nue eindelijk wat een White Russian is, hoe je ‘m klaarmaakt, hoe het smaakt en vooral hoe het de volgende ochtend voelt. Dat was echt een superlachwekkende avond. we zouden de film huren, White Russians drinken en daarna gaan bowlen. wat een leuk idee! uiteindelijk zijn we blijven steken bij het drinken. leuk om eens mee te maken wat er onder de thaise jongeren leeft. bepaalde cultuurdingetjes zoals ‘boyfriends & gigs’. Wazige gesprekken met een backpacker die al 15 jaar aan het rondtrekken is, een echte globist dus. erg bijzonder dat wel.
Karaoke zingen in een soort van bordeel.
samen met Tamara het meisje uit Helmond dat ik in bangkok heb leren kennen en een Duitse jongen Niklaus die ook in mijn guesthouse zit, wilden we naar de film, maar daar waren we te laat voor. Aangezien het de laatste avond van Niklaus was moest er toch eindelijk gekaraokeed worden. Het is hier low season dus geen bal te doen in de kroegen. We vonden een paar kroegen die er wel netjes uitzagen en waar ook wat volk binnenzat. Nou hadden we wel gehoord dat er wat gastdames zouden zijn, maar soit, je moet er wat voor over hebben toch? Ik dacht heel naief, dames die meezingen, maar nee, andere soort dames dus. (wat ben ik toch naief) enfin, eindelijk weer eens madonna gezongen en andere leuke liedjes. Niklaus, superaardig maar niet echt ‘ los type’ heft volgens mij de avond van z’n leven gehad. Samen met 2 dames op stap en dan onder het toeziend oog van 25 vrouwen zingen op de rode pluche bank. leuk leuk.
Ban Sabai spa village, lekker 2 uur gemasseerd worden en daarna nog een face scrub met allemaal gezonde kruiden en modder. erg fijn allemaal…

Tja… dat hele idee van me, myself and I en spiri op vakantie dat valt dus wel tegen. Ik kom hier zoveel leuke en boeiende mensen tegen, met name door de masagecursus, het is net een dorp wat dat betreft. Geeft je wel een soort van thuisgevoel. Met verschillende die-hard bacpackers daarover gesproken. Het heeft veel voordelen, je ziet natuurlijk enorm veel van de wereld. maar je kunt nooit echte relaties opbouwen met mensen, als je ergens wat langer blijft trekt de karavaan op een gegeven moment verder. Wat mij ook opvalt is dat ze vaak over alle prachtige plekken en de meest goedkope guesthouses praten, maar bijna nooit over zichzelf. (tenzij je nog en avondje samen gaat eten of zo) de een na d eander heeft de meest waanzinnige verhaal over die en die yoga beach en detox en berg en rivier en olifant etc.
Het is in ieder geval een mooie ervaring om dit allemaal mee te mogen maken. In feite doe ik vaak wat ik thuis ook doe, lekker eten, met leuke mensen kletsen en masseren… hahaha maar dan anders natuurlijk. Geen post, geen gezeur, lekker doen waar je zin in hebt! vakantie dus.
De eerste weken elke dag vroeg opstaan en de hele dag les in het Engels en praten en ’s avonds overschakelen op duits, dat vond ik wel erg zwaar. Ik ben wel opgelucht dat ik de knoop heb doorgehakt om te stoppen bij TMC. ben erg benieuwd naar Pichest Boonthume in Hang Dong, een masserende buddhistische medium.
Het gaat mij in ieder geval goed, ik hoop met iedereen die dit leest ook !
Groetjes, Ellen

Reageer, maar met respect.