#27 the day after smc040 – UWV en ander gedoe

  • 5D 

<sono ubriaco – ik ben dronken>

Een portje teveel gedronken gisteren. Het is vroeg in de ochtend. Om 9.00 uur mijn eerste afspraak van die dag.

Zoveel is duidelijk als ik de hond op zijn kussen knuffel en voorover buig, alles draait en duizelt . Ik voel een lichte misselijkheid opkomen. Dit zijn geen ochtenden om zo vroeg je met serieuze dingen bezig te houden.

Marian is op tijd, ik zet thee en we spreken de afgelopen week door. De financiën, mijn administratie, glijers en successen van de week. Er is altijd weer veel dat goed gaat en veel dat mis gaat. Maar ja drie stappen vooruit en twee terug, is altijd nog 1 gelopen! Deze ochtend zijn we weer goed bezig en worden er telefoontjes gepleegd, betalingen gedaan. Al met al prima ochtendje. Nog een extra afspraak geboekt in kader van nieuw huis!


Arno Poorter van “hulp bij ADHD”

Vandaag is extra spannend; een gesprek bij mijn arbeidsdeskundige van het UWV. Een aardige competente man, die mij toch weet te inspireren steeds en nooit veroordelend is. Soms hoor je van die nare verhalen van anderen die hier wel eens heen gaan. We nemen mijn stage bij SupportPunt onder de loep. Komen tot conclusies. Het project is niet mislukt, heeft mij wel veel inzichten gegeven. Ik heb een andere werkomgeving nodig! Er zijn nu eenmaal bepaalde kaders die ik nodig heb om optimaal te functioneren. Ik weet heel goed wat ik wel en wat ik niet wil of kan. Dit vormgeven in een baan of je zelf als uniek product te positioneren. Das nogal een klus waar veel sparren, reflectie, creativiteit en dadendrang voor nodig is.

Dus ik mag op zoek naar een coach die mij kan begeleiden naar werk of zelfstandig ondernemen. IRO. Wil ik dat wel? Met behoud van uitkering ondernemen? Klinkt heel goed, maar het is een verraderlijke slangenkuil! Zeker voor mensen die niet zo goed zijn met hun administratie. Weinig discipline als het om geld gaat. Ik slaap er nog een paar nachten op. Ik ga op onderzoek naar payrolling, mogelijk ook een oplossing. Freelancen zonder je recht op uitkering te verliezen. Dus op zoek naar een coach die mij kan begeleiden naar werk of zelfstandig ondernemen; maar wel gespecialiseerd in ADHD.

Ik vind het allemaal te lang duren. Ik wil aan de slag. Ik wil wel weer eens geld verdienen. Ik wil ik wil ik wil wil… soms heb je niet zoveel te willen en is geduld het enige dat je werkelijk helpt.

Na het gesprek bij het UWV ben ik naar de overburen gelopen.  Naar Domein Wonen. Mogelijk voor een nieuw huis! Jah!

Tags:

Reageer, maar met respect.