#123 Roeien met de riemen die je hebt… dan kom je nog eens ergens!

Als je budget het niet toelaat een vakantie te boeken naar een leuke stad of warm land met wuivende palmen.. Wat doe je dan? je rubberbadje opblazen in je achtertuin? Kan, best leuk, klopt. Vaak gedaan ook.

Je kunt ook openstaan voor een oppas-vakantie. Dat kun je heel serieus doen via zo’n bureau. Maar ook binnen je eigen netwerk is er wel eens iemand die weggaat en niet weet wat te doen met hond, huis en haard. Het is al de derde keer dit jaar dat ik zo ‘vriendelijk’ ben om op iemands huis te passen.

Lekker weg van de snelweg in een andere omgeving doet al zo veel voor je. Bijtanken, inspiratie opdoen. rust, geen verplichtingen, vakantie dus. Het enige wat je nodig hebt is een flexibele mindset en dat je jezelf thuisvoelt bij jezelf. Klinkt raar, maar dan ben je werkelijk overal ‘thuis’.

Op dit moment ben ik in Antwerpen in de leukste wijk; t Zuid. Museumkwartier, hippe vrolijke laidback Belgen, terrassen, winkeltjes, barretjes, restaurantjes, een zeer ruim gesorteerde Delhaize. Echt alles onder handbereik. Goed bereikbaar met trams, op loopafstand van het grotere toerisme. Na een korte wandeling door een modestraat (Nationalestraat) of op zondag door het antiek winkelstraatje (de Kloosterstraat.) sta je miden op de Groenplaats, met daarachter de Grote Markt. Maar daar wil je niet zijn. Hier in het Zuid tref je een bijzondere mix middenstanders aan; de turkse groenteboer, de biologische bakker staan zij aan zij met modemerken als Ann de Meulemeester, Dries van Noten, Fillippa K, Liu Jo, Dirk Bikkembergs. In het Zuid tref je een mengelmoes aan van prestigieus design en de gewone mens. Een prettige prikkeling voor de zintuigen tijdens een shoppingronde. Ook je smaakpapillen komen niets te kort. Restaurantjes, wijnbar, oesterbar, noedelbar, sushibar, potatobar, veggie, bio, gezond… iedereen komt aan zijn trekken; de pleps, artistiek Antwerpen, de student.. Je treft ze hier allemaal aan. Leopold de Waelplaats en Marnixplaats als middelpunt deze horecapleintjes. Echt geweldig kosmopolitisch.

Ik ben hier nu een weekje. Doen wat de locals doen, dat vind ik het fijnste. Boodschappen bij Delhaize, een koffietje doen op terras.Op maandag de vuilniszak aan de straat zetten. Opvallend: zelfs de vuilniszak voldoet aan de laatste design vormgeving. Bijzonder om hier te zijn.

Over een maand ga ik een weekje Scheveningen doen, vanuit mijn raam kijk ik dan uit op de dijk. Hooguit 2 minuten lopen tot aan het strand.  Op een huis passen van iemand die op vakantie is. Hondje mag weer mee. Nu al zin in!

Heb je zin gekregen in Antwerpen maar niet in de gelukkige omstandigheid dat je locals kent? Vriendinneke Jeanette heeft  nog wel een plekje voor jou www.SoulSuites.com

Tags:

1 reactie op “#123 Roeien met de riemen die je hebt… dan kom je nog eens ergens!”

Reageer, maar met respect.